search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:23
MENU CLOSE

Ο Βαρουφάκης τοποθετείται για την επικράτηση του Brexit

24.06.2016 10:20
Ο Βαρουφάκης τοποθετείται για την επικράτηση του Brexit - Media

Το κίνημα του Γιάνη Βαρουφάκη, το DiEM 25, υποστήριξε τον Τζέρεμι Κόρμπυν στην εκστρατεία του υπέρ του Bremain.

 

Μετά την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ανήρτησε μια δήλωσε στην ιστοσελίδα του κινήματος με την οποία παίρνει θέση για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Το DiEM 25 πραγματοποίησε μια ισχυρή εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση κέρδισε επειδή οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας δε μπορούν διανοηθούν μια δημοκρατική Ευρώπη και για αυτό φταίνε οι ηγέτες της Ε.Ε και οι πολιτικές τους, όπως για παράδειγμα η «ασφυξία» των αδύναμων κρατών όπως η Ελλάδα.

Για αυτό η προσπάθεια μας για επικράτηση της παραμονής στην Ε.Ε απέτυχε.

Μπορούμε να κοιτάξουμε περήφανα στα μάτια τους ηγέτες της Ε.Ε στα μάτια και να τους πούμε πως «κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σώσουμε την Ευρώπη από εσάς. Αλλά, μέσω της συνεχούς φίμωσης των δημοκρατικών φωνών, έχετε δηλητηριάσει την Ευρώπη τόσο πολύ που δε μπορέσαμε να πείσουμε τους Βρετανούς πολίτες να μείνουν μέλη της.

Εμείς εδώ, στο DiEM 25, δεν έχουμε καμία πρόθεση να είμαστε πεσιμιστές εξαιτίας της επικράτησης της «Αποχώρησης από την Ε.Ε». Από σήμερα ξεκινάει μια νέα, μεγάλη πρόκληση για το παν-ευρωπαϊκό μας κίνημα.

Το DiEM 25 απορρίπτει πλήρως την τη λογική αποκαθήλωσης της Ε.Ε, στην οποία στηρίχθηκαν οι υποστηρικτές της αποχώρησης. Όμως απορρίπτουμε επίσης τη λογική του να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν στην Ε.Ε, όπως θα ήθελαν ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Τόνι Μπλερ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ και η Χίλαρι Κλίντον, όλοι αυτοί δηλαδή στους οποίους οφείλεται η απώλεια της αξιοπιστίας και της «ψυχής» της.

Το DiEM 25 δεν ήθελε οι Βρετανοί να αποχωρήσουν από την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή όμως σεβόμαστε τη θέληση των Βρετανών πολιτών να αντισταθούν στην υποβάθμιση της δημοκρατικής τους κυριαρχίας η οποία οφείλεται στο δημοκρατικό έλλειμμα στο οποίο έχει υπεισέρθει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από σήμερα, το DiEM 25 στρέφεται σε όσους ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης για να προωθήσουμε την ατζέντα μας υπέρ της δραστικής αντιπαράθεσης με το κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινείται πλέον με ταχύτατους ρυθμούς. Η προσπάθεια του DiEM 25 για να «χτίσει γέφυρες» και να ενώσει τους δημοκράτες Ευρωπαίους πολίτες και κόμματα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη για να μην κυλήσει σε μια ξενοφοβική άβυσσο παραπλήσια με αυτή της δεκαετίας του ’30. Οι Βρετανοί προοδευτικοί θα είναι η αιχμή του δόρατος της νέας μας προσπάθειας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21