search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:15
MENU CLOSE

Ο πιστολέρο ταβερνιάρης και το «μεροκάματο του τρόμου» για τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ

06.09.2016 18:56
Ο πιστολέρο ταβερνιάρης και το «μεροκάματο του τρόμου» για τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ - Media

Πήγαν να κόψουν το ρεύμα σε «μπαταχτσή» ιδιοκτήτη ταβέρνας στα Άνω Λιόσια  και τους «γάζωσαν» με τις καραμπίνες!

 

Σε «εξιλαστήρια θύματα» έχουν μετατραπεί τον τελευταίο καιρό οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ που αναλαμβάνουν τον άχαρο ρόλο να κόψουν το ρεύμα σε κακοπληρωτές της ΔΕΗ, που έχουν «φεσώσει» την Εταιρεία με ποσά  μεγαλύτερα των 3.000 ευρώ και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις όχι μόνο δεν εντάσσονται στη ρύθμιση των δόσεων, αλλά συνεχίζουν απτόητοι να μην πληρώνουν!

Λίγες ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ενός άτυχου ηλεκτρολόγου του ΔΕΔΔΗΕ στη Ζάκυνθο, τη Δευτέρα το πρωί ήταν η σειρά δύο συναδέλφων του να τεθούν αντιμέτωποι με την οργή των ιδιοκτητών  ταβέρνας, στη λεωφόρο Φυλής, ο οποίος  χρωστά περίπου 50.000 σε απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος, που όχι μόνο δεν φροντίζει για την εξόφληση του αλλά συνεχίζει να παρανομεί.

Μάλιστα χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ πήγαν στη συγκεκριμένη ταβέρνα για να κόψουν το ρεύμα. Το ίδιο είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα, καθώς και τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές κατά το παρελθόν, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Pontiki.gr o πρόεδρος της ΕΤΕ – ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης: «Οι συνάδελφοι έκοβαν τα καλώδια του πυλώνα, αλλά μόλις έφευγαν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας τα επανασύνδεαν παράνομα.»

Χθες όμως η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο.

Οι τεχνικοί έφθασαν στην ταβέρνα λίγο μετά τις 11.30 π.μ. Στην είσοδο τους περίμεναν με άγριες διαθέσεις οι δύο ιδιοκτήτες οι οποίοι μόλις είδαν τους ηλεκτρολόγους αρχικά άρχισαν να τους απειλούν. Οι υπάλληλοι προσπάθησαν να τους ηρεμίσουν λέγοντάς τους ότι εκτελούν εντολές της εταιρείας και υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα της ρύθμισης των οφειλών τους.

Όμως η απάντηση του ενός εκ των ιδιοκτητών ήταν να αρχίσει να γρονθοκοπεί τον έναν από τους δύο τεχνικούς.

Ο ηλεκτρολόγος προσπάθησε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να ηρεμίσει τον έξαλλο ιδιοκτήτη της ταβέρνας, ο οποίος όμως μπήκε μέσα στο κατάστημά του και μετά από λίγο βγήκε κρατώντας στα χέρια μια καραμπίνα!

«Φύγετε γρήγορα!», τους φώναξε και πριν προλάβει ο ένας από τους δύο τεχνικούς να τον καθησυχάσει έστρεψε την κάνη και πυροβόλησε προς το  αυτοκίνητο του ΔΕΔΔΗΕ με τα σκάγια να  γαζώνουν το όχημα σε μικρή απόσταση από τη θέση του οδηγού όπου καθόταν έντρομος ο δεύτερος υπάλληλος, που γλύτωσε από καθαρή τύχη!

«Μιλάμε πια για μεροκάματο του τρόμου! Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ είναι ηλεκτρολόγοι που εκτελούν τις εντολές που τους δίνει η εταιρεία και δεν ενεργούν αυτοβούλως. Μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είναι και όχι αστυνομικοί ή σωματοφύλακες, ώστε να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους  “κορώνα – γράμματα”».

Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί στην Κάλυμνο άλλο ένα συνεργείο έγινε στόχος επίθεσης εξαγριωμένων καταναλωτών, όταν πήγε να κάνει διακοπή ρεύματος σε  κακοπληρωτή, ενώ το ίδιο συνέβη και πριν από δύο ημέρες στην Καρδίτσα!», επισημαίνει «κρούοντας τον κώδωνα  του κινδύνου προς κάθε αρμόδιο φορέα» ο κ. Μανιάτης.

Οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ κατήγγειλαν την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Άνω Λιοσίων και επέστρεψαν στην ταβέρνα συνοδεία αστυνομικών οι μεν για να κόψουν το ρεύμα, οι δε για να συλλάβουν τον πιστολέρο – ιδιοκτήτη, ο οποίος όμως είχε εξαφανιστεί και εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτος!

«Επιτέλους Κυβέρνηση και Διοίκηση πρέπει να προστατέψουν τους εργαζόμενους. Ο «Νόμος της Ζούγκλας» δεν πρόκειται να επιτρέψουμε εμείς της ΓΕΝΟΠ  – ΔΕΗ να επικρατήσει. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι το πρώτο επεισόδιο σε βάρος συναδέλφων μας τεχνικών που καλούνται από την εταιρεία να εκτελέσουν αυτό το άχαρο αλλά αναγκαίο μέτρο της διακοπής ρεύματος σε πελάτες που είναι συστηματικοί κακοπληρωτές. Πιστολιές και μπράβοι δεν θα περάσουν!», τόνισε στο pontiki.gr και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:14