search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:39
MENU CLOSE

Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Μας κάνουν επιθέσεις όσοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη

23.09.2016 13:28
Κρέτσος: Η Digea δικαιώνει την πολιτική της κυβέρνησης  - Media

 

«Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και δεν αναγνωρίζουν το συνταγματικό δικαίωμα της Πολιτείας να βάλει κανόνες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, κατά τη διάρκεια του πρώτου διεθνούς συνεδρίου για την ψηφιακή δημοσιογραφία.

Ο Λ. Κρέτσος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΓΓΕΕ για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου, που φέρνει στην Ελλάδα μεγάλα ονόματα στον χώρο των ΜΜΕ, και μίλησε για την εξέλιξη της τεχνολογίας και το πώς αυτή επαναστατικοποιεί τη διανομή της είδησης.

Επιπλέον,  Ο Λ. Κρέτσος έκανε λόγο για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα έχουμε τάσεις παλινδρόμησης, «σε ένα καθεστώς που αναγκάζει τους δημοσιογράφους να φοράνε περούκες».

Μπακογιάννη: Τηλεοπτικές άδειες δεν υπάρχουν

Για επιβεβαίωση της θέσης της ΝΔ ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε κι έγινε μόνον για το θεαθήναι» έκανε λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα.

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ετράπη σε άτακτη φυγή», αφού από εκεί που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι θα πάρει χρήματα από το διαγωνισμό για τις άδειες και θα τα μοιράσει στους κοινωνικά αδύνατους, τελικώς ο κ. Παππάς είπε ότι δεν υπάρχει καμία άδεια. Αφού χαρακτήρισε «γραφικά» τα όσα ακούστηκαν στην Ολομέλεια «για πάταξη της διαπλοκής», η κ. Μπακογιάννη, προσέθεσε πως η ουσία της υπόθεσης είναι ότι «σήμερα άδειες δεν υπάρχουν».

«Ο Αλαφούζος κατέθεσε την πρώτη δόση»

Αργότερα, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η κυρία Μπακογιάννη, έχει χάσει προφανώς επεισόδια και δεν έχει διαβάσει την προκήρυξη για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες»

Σχολιάζοντας, δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη και επεσήμανε: «Την ενημερώνουμε ότι ο κ. Αλαφούζος, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κατέθεσε ήδη σήμερα την πρώτη δόση του τιμήματος ύψους 14.533.333,34 ευρώ».

Παππάς: Ο διαγωνισμός έγινε, τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείο

«Ακούστηκαν πολλά. Ο διαγωνισμός έγινε, τα χρήματα μπαίνουν στο κρατικό ταμείο», ανέφερε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το γεγονός, ότι δύο υπερθεματιστές πλήρωσαν την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:39