search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:06
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι έστειλαν εξώδικο στο Mega για τις επιλεκτικές πληρωμές

08.10.2016 09:10
Λύση στο MEGA για πληρωμή δύο μισθών στους εργαζόμενους - Media

 

Πανικό προκάλεσε στο Mega και συγκεκριμένα σε όσους διαχειρίζονται το ταμείο του καναλιού το εξώδικο που έφτασε στα χέρια τους, την ώρα που οι εργαζόμενοι διανύουν τον έκτο μήνα απλήρωτοι.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους, Γ. Καρούζος, στο εξώδικο επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει παραβιάσει την εκδοθείσα δικαστική απόφαση, γεγονός που επισύρει «ποινικές και διοικητικές κυρώσεις στους κατά νόμο υπεύθυνους της επιχείρησης. Οι εντολείς μου πληροφορούνται ότι αντί της καταβολής της μισθοδοσίας τους, διακινούνται από μέρους σας ποσά στην εξόφληση υποχρεώσεων του καναλιού προς τρίτους, όχι όμως και στους εργαζόμενους», αναφέρει το Secret, της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για χρήματα που καταβλήθηκαν από το κανάλι στην εταιρεία που παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες και πως ανάλογη κίνηση επρόκειτο να γίνει προς την Digea.

«Ποιος και με ποια κριτήρια αποφασίζει τη μη καταβολή μισθών στους εντολείς μου, αλλά και των δεδουλευμένων αποδοχών τους, παραβιάζοντας την κείμενη εργατική νομοθεσία και τη σχετικώς εκδοθείσα δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρούζος, προκαλώντας ακόμα έναν γύρο εμφυλίου.

Σύμφωνα με το Secret, ο φόβος που υπάρχει σε όσους εμπλέκονται στα διοικητικά του καναλιού είναι ότι το επόμενο στάδιο μπορεί να είναι η υποβολή μηνυτήριων  αναφορών εφόσον δεν εκτελούνται δικαστικές αποφάσεις. Υψηλόβαθμη διοικητική υπάλληλος επικοινώνησε με δημοσιογράφους κα σε αυστηρό ύψος τους επέπληξε για την κίνησή τους, ενώ και ο ίδιος ο Μανώλης Καψής έσπευσε να τους μεταφέρει το εξής: «Το έχετε παρατραβήξει. Πως θα είμαστε μαζί την … επόμενη μέρα του καναλιού αν συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο;» ήταν το μήνυμα που έστειλε σε δημοσιογράφους και τεχνικούς που έχουν κάνει επίσχεση εργασίας.

Την ίδια ώρα, πόλεμος έχει ξεσπάσει στην «κλειστή» ομάδα του Facebook που έχουν δημιουργήσει οι εργαζόμενοι, καθώς δέχτηκε συντονισμένη επίθεση ο υπεύθυνος επικοινωνίας του καναλιού, Χάρης Γούλιος, που με τη σειρά του αντεπιτέθηκε σε όσους έχουν κάνει επίσχεση εργασίας.

Μάλιστα στο επίμονο ερώτημα που δέχτηκε από αρκετούς δημοσιογράφους για το ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις στο Mega εκείνος απάντησε ότι τις παίρνουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του καναλιού, που πάντως έχει καιρό να συνεδριάσει.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους, συνειδητοποιώντας ότι η φημολογία περί καταβολής ενός μισθού (που έλεγε ότι τα χρήματα θα έμπαιναν την περασμένη Παρασκευή, κατόπιν μετατέθηκε η καταβολή για την Τετάρτη, αλλά ούτε τότε έγινε) δεν έχει κάποια σοβαρή βάση, ήδη συζητούν με άλλα κανάλια, από όσα έχουν αδειοδοτηθεί, αλλά και τα νέα, καθώς συνειδητοποιούν πως πολύ δύσκολα θα πάρουν μισθούς ή αποζημίωση.

Πηγή: ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03