search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:53
MENU CLOSE

Γκάφα Μητσοτάκη με τη διάκριση … των Διαφωτιστών (Video)

11.10.2016 06:12
Μητσοτάκης στο Newsweek: Η περίοδος του Λαϊκισμού τελείωσε - Εκλογές τώρα - Media

Σε ένα … λεκτικό ατόπημα υπέπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Ολομέλεια της Βουλής προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

 

 

Σε ένα … λεκτικό ατόπημα υπέπεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Ολομέλεια της Βουλής προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αφού είχε υπερτονίσει τα τρία πτυχία που κατέχει έναντι του ενός του πρωθυπουργού, απέδωσε τη διάκριση των εξουσιών στο Γάλλο φιλόσοφο Ζαν Ζακ Ρουσσώ, λέγοντας χαρακτηριστικά «Κύριε Τσίπρα, όταν κάνετε τέτοιες αναφορές δεν αρκεί να σας τις γράφει κάποιος λογογράφος, πρέπει να τις καταλαβαίνετε κιόλας».

Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι και σχολίασε χαρακτηριστικά «το μόνο που θυμάμαι από τον Ρουσσώ είναι το κοινωνικό συμβόλαιο και όχι η διάκριση των εξουσιών».

Για την ιστορία η διάκριση των εξουσιών έγινε από τον Μοντεσκιέ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:51