search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:01
MENU CLOSE

«Βολές» Στουρνάρα κατά Βαρουφάκη: Έλεγε στους Ευρωπαίους ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας

11.10.2016 17:05
«Βολές» Στουρνάρα κατά Βαρουφάκη: Έλεγε στους Ευρωπαίους ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας - Media

Ισχυρά πυρά κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εκτόξευσε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή. 

 

Ισχυρά πυρά κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εκτόξευσε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή. «Μη με πιέζετε τώρα και πω πράγματα που δεν θέλω» ήταν η… «αντίσταση» που προέβαλε αρχικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. «Εγώ δεν μπορούσα παρά να προειδοποιώ. Δεν έφταιγε κανένας άλλος. Έφταιγε η πορεία που είχαν πάρει τα πράγματα. Ξέρετε πότε η ΕΚΤ σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα; Στις 4 Φεβρουαρίου, όταν τους επισκέφθηκε ο Βαρουφάκης», σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, ρίχνοντας την… προειδοποιητική βολή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος τον κάλεσε να εξηγήσει την στάση της Τράπεζας της Ελλάδας απέναντι στην εκροή κεφαλαίων κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015. «Το πάλεψα όσο μπορούσα. Εκείνη την περίοδο μιλούσα με κυβερνητικά στελέχη και τους έλεγα να μαζέψουν τον κ. Βαρουφάκη. Τι θέλετε τώρα; Να σας δείξω τις επιστολές που έστελνα;» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Το «πρέσινγκ» που άσκησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρικό τραπεζίτη για απαντήσεις έδωσαν… χώρο στον Γιάννη Στουρνάρα που βγήκε στην «κόντρα επίθεση» λέγοντας πως «πήγε ο κ. Βαρουφάκης και τους είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας. Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός με τον άνθρωπο αυτόν». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «μίλησα με τον Ντράγκι. Τους είπα να μην τον λαμβάνουν υπ’όψιν. Μου είπε: Δεν γίνεται αυτό. Είναι υπουργός της χώρας σας. Η χώρα δεσμεύεται από τον υπουργό Οικονομικών».

Στην παρατήρηση του προέδρου της Εξεταστικής Σωκράτη Φάμελλου ότι μέχρι τότε είχε υπάρξει διπλό πιστωτικό γεγονός ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως «δεν είναι έτσι. Το PSI δεν καταγράφεται ως πιστωτικό γεγονός» ενώ τα όσα δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης επανέφεραν στα «γαλάζια» χείλη των μελών της Εξεταστικής την κουβέντα περί ποινικών ευθυνών Βαρουφάκη, κουβέντα που «έκοψε» ο κεντρικός τραπεζίτης… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:01