search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:04
MENU CLOSE

Φωτίου: Δεν πρέπει να ξεχνάμε στιγμή τις μάζες που μας έφεραν στην εξουσία

15.10.2016 14:08
Θ. Φωτίου: Αυτές τις «κανονικότητες» τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι (Video) - Media

 

«Δεν πρέπει ούτε στιγμή να ξεχνάμε τις μεγάλες μάζες που κινητοποιήθηκαν, τσακισμένες από την κρίση και μας έφεραν στην εξουσία. Η κυβέρνησή μας είναι το δικό τους αποτύπωμα στην εξουσία και γι’ αυτό θέλουμε το λαό κινητοποιημένο και το κόμμα μας μέσα στην κινητοποίηση» είπε η υπουργός αναπληρωτής Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου στην ομιλία της στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: «Θέλουμε λαϊκές κινητοποιήσεις με δική μας συμμετοχή και έμπνευση, χτυπώντας έτσι τις κινητοποιήσεις με τον εργατισμό του ΚΚΕ και τον συντεχνιασμό του ΠΑΣΟΚ». 

Αναφέρθηκε στη διεθνή πρωτοτυπία, ένα κυβερνητικό κόμμα να είναι υποχρεωμένο να οργανώσει αντιπληροφόρηση καλώντας τον καθένα να οργανώσει δίκτυα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή όπου δει, «κόντρα» στα λεγόμενα των καναλαρχών και του Μητσοτάκη. 

Η κ. Φωτίου ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να πληροφορούν τον κόσμο για «όσα κάναμε, τι κερδίζουμε στην διαπραγμάτευση», καθώς και για το παράλληλο πρόγραμμα. 

Είπε ότι πρέπει να εγκαθιδρυθεί τριμερής σχέση μεταξύ κυβέρνησης-κόμματος με Πολιτική Γραμματεία και τμήματα-Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Έκανε λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας λέγοντας πως οι τάσεις -την ύπαρξη και λειτουργία των οποίων υπερασπίστηκε- δεν είναι για να έρχεται ο καθένας να λέει την άποψή του και να μετρά την δύναμή του, αλλά για να γίνεται, τελικά, σύνθεση σε μια καινούργια άποψη που θα γίνεται σεβαστή υποχρεωτικά από όλους. Δημοκρατία σημαίνει αποφάσεις που εκτελούμε και όλοι μαζί χρεωνόμαστε την ευθύνη. Δεν είναι ο νόμος του κάθε υπουργού, είναι οι νόμοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε ή όλοι μαζί θα αποτύχουμε σε έναν υπέρτατο αγώνα υπέρ των αδυνάτων». 

«Ανελέητη η αντίδραση μέσα και έξω από τη χώρα»

Η κ. Φωτίου ανέφερε ότι η αντίδραση μέσα κι έξω από τη χώρα είναι ανελέητη και κάθε παράγραφος που θέλουν, υπονομεύει τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των αδυνάτων. Είπε ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει επιδόματα και υπηρεσίες για ανασφάλιστους στην Παιδεία, στην Υγεία, στα πάντα και συγχρόνως να ανοίγει δρόμο για την εξεύρεση εργασίας. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το προνοιακό κράτος που παραλάβαμε, το προνοιακό κράτος της Φρειδερίκης και του συντεχνιασμού του ΠΑΣΟΚ, είπε, αναφέροντας πως δημιουργούμε το κράτος της κοινωνικής αλληλεγγύης, καταργώντας την γραφειοκρατία, γι’ αυτό δημιουργούμε 254 κοινωνικά κέντρα σε όλους τους Δήμους της χώρας. 

«Φτιάχνουμε με αξιοπρέπεια αυτό το κράτος αλληλεγγύης. Δίνουμε κάρτα αλληλεγγύης σε 300.000 ανθρώπους, με συνεχείς συνέργειες όλων των υπουργείων. Εμείς θα δώσουμε σχολικά γεύματα σε όλα τα παιδιά, σε όλη την Επικράτεια. Για πρώτη φορά στην Ευρώπη υπάρχει λεωφορείο των αστέγων, εξασφαλίζουμε ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία, για πρώτη φορά 47.000 παιδιά με voucher μπαίνουν στους παιδικούς σταθμούς, και όλα αυτά με μια κυβέρνηση που κυβερνά χωρίς media, χωρίς συνδικάτα, χωρίς Τοπική Αυτοδιοίκηση, βασιζόμενη, όμως, στην στήριξη του λαού» κατέληξε η κ. Φωτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30