search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:12
MENU CLOSE

Απίστευτη βία σε φυλακή της Βραζιλίας: Αποκεφάλισαν και έκαψαν ζωντανούς κρατούμενους – Τουλάχιστον 25 νεκροί

17.10.2016 07:59
Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά - Media

 

Τουλάχιστον 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους από συγκρούσεις δύο αντίπαλων φατριών σε φυλακή της Βραζιλίας σε ένα ακόμη βίαιο επεισόδιο που αποδεικνύει ότι το «σωφρονιστικό» σύστημα στη χώρα έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, 7 από τους δολοφονημένους αποκεφαλίστηκαν και έξι κάηκαν ζωντανοί στη μάχη στη φυλακή της πόλης Πρις, πρωτεύουσας της επαρχίας Roraima.

Το αιματοκύλισμα ξεκίνησε ότι κρατούμενοι πέρασαν σε πτέρυγα που βρίσκονταν οι αντίπαλοί τους την ώρα του επισκεπτηρίου. Κράτησαν τουλάχιστον 100 επισκέπτες ομήρους απαιτώντας να έρθει ένας δικαστής να ακούσει τα αιτήματά τους και μία από τις ομήρους είπε ότι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα.

Ο υπουργός δικαιοσύνης είπε ότι η μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες ξέσπασε την ώρα του επισκεπτηρίου και περίπου 100 συγγενείς κρατουμένων παρέμειναν υπό ομηρία για αρκετή ώρα.

Το αίτημα των κρατουμένων δεν έγινε αποδεκτό και μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων απελευθερώθηκαν οι όμηροι και ανακτήθηκε ο έλεγχος της φυλακής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53