search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:12
MENU CLOSE

Ο Βύρων Πολύδωρας πέρασε τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου- Είναι το το πρόσωπο «έκπληξη» για την Προεδρία του ΕΣΡ;

29.10.2016 08:20
Ο Βύρων Πολύδωρας πέρασε τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου- Είναι το το πρόσωπο «έκπληξη» για την Προεδρία του ΕΣΡ; - Media

 

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεως ΝΔ και πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας είναι όπως όλα δείχνουν η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την προεδρία του ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να του τεθεί και επίσημα η πρόταση και να συζητήσουν επ’αυτής.

Με την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα στην θέση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα “αναγκάσει” τη ΝΔ να υποχωρήσει στο θέμα της συγκρότησης του Συμβουλίου.

Νωρίτερα κυβενρητικές πηγές ανέφεραν πως η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Πρόσθεταν επίσης πως όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Ενώ τόνιζαν ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα, πρόσωπο για τη θέση του προέδρου το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει.

Έτσι λοιπόν, ανέφερε άλλη κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:11