search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:05
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν έκλεισε φεμινιστικό πρακτορείο ειδήσεων – Τις θεωρεί τρομοκράτισσες

02.11.2016 07:49
Ο Ερντογάν έκλεισε φεμινιστικό πρακτορείο ειδήσεων - Τις θεωρεί τρομοκράτισσες - Media

 

Με τις διώξεις κατά των μέσων ενημέρωσης να εντείνονται στην Τουρκία, ακόμα ένα μεγάλο «κύμα» δικαστικών εντολών για το κλείσιμο εφημερίδων, τηλεοπτικών σταθμών καθώς και ειδησεογραφικών πρακτορείων εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες από την τουρκική δικαιοσύνη. Από το «κύμα» αυτό έκλεισαν περισσότερα από 100 ΜΜΕ και συνελήθησαν δεκάδες δημοσιογράφοι για σχέσεις με την «τρομοκρατία».

Μεταξύ των μέσων ενημέρωσης τα οποία τέθηκαν υπό την εποπτεία της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ήταν και το πρώτο απόλυτα φεμινιστικό πρακτορείο ειδήσεων που λειτούργησε τόσο στην Τουρκία όσο και στον κόσμο.  

Πρόκειται για το πρακτορείο ειδήσεων JINHA το οποίο δημιούργησαν Κούρδισσες και έχει την έδρα του στην νότιο-ανατολική πόλη του Ντιγιάρμπακιρ.  

«Στόχος μας είναι να παρέχουμε καθημερινή ενημέρωση για από γυναίκες και σχετικά με τις γυναίκες από το Κουρδιστάν, την Τουρκία και από όλον τον κόσμο, με ενημερωτικές ομάδες που αποτελούνται μόνο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται στη Ροζάβα [Συρία] και στο Ιρακινό Κουρδιστάν» αναφέρει το πρακτορείο στο καταστατικό του. Το JINHA δημιουργήθηκε πριν από έναν χρόνο από έξι γυναίκες δημοσιογράφους όταν διαπίστωσαν την ελλιπή δημοσιογραφική κάλυψη βίαιων επιθέσεων κατά γυναικών στη χώρα.  

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην σελίδα τους, τα γραφεία του πρακτορείου έκλεισαν με βίαιο τρόπο, χωρίς να υπάρξει κάποια σχετική προειδοποίηση πριν, ενώ έχουν αλλάξει και οι κλειδαριές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν στον χώρο και να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Μέλη από τα κουρδικά μέσα που έκλεισαν διοργάνωσαν συνέντευξη τύπου στην Κωνσταντινόπουλη κατά τη διάρκεια της οποίας οι γυναίκες του JINHA διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν να γράψουν «ανεξάρτητα από το τι λένε οι άντρες ή τα διατάγματα».

«Ακόμα μια φορά αντιμετωπίζουμε μια περίοδο όπου οι σφαγές είναι καθημερινότητα στο Κουρδιστάν. Το ΑΚΡ προσπαθεί να τις καλύψει μέσα από την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης και από την έκδοση αποφάσεων για την ανάληψη εξουσίας σε μέσα ενημέρωσης, τηλεοπτικών καναλιών, ραδιοφωνικών σταθμών και προσπαθεί να σωπάσει δημοσιογράφους και τον αντιπολιτευόμενο τύπο.  

Αυτό που θέλει να πει το ΑΚΡ με  τις επιθέσεις του είναι «σας σκοτώνω, σας δολοφονώ και τώρα σας σταματάω από το να το πείτε ». Δεν θα υποκύψουμε στα διατάγματα του ΑΚΡ, το οποίο μισεί τις γυναίκες και μας θεωρεί ένα τίποτα» δήλωσε  μια από τις δημοσιογράφους του πρακτορείου κατά τη συνέντευξη τύπου.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:03