search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:54
MENU CLOSE

Επιχείρηση αστραπή για ξήλωμα της «παράγκας»

13.11.2016 08:54
Εκλογές 2019: Στήθηκε ...παράγκα στην Ηλεία (Photos) - Media

 

ΕΛ.ΑΣ., Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ περιλαμβάνονται στη μάχη για την αποκάλυψη των κυκλωμάτων. «Μη διανοηθείτε να κάνετε πίσω, μη φοβηθείτε, η “παράγκα” θα τελειώσει και θα την τελειώσουμε εμείς», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός. Με εντολή Τσίπρα ανοίγουν ξανά δικαστικοί φάκελοι που είχαν μπει στο αρχείο.

Με όλα τα «όπλα» που διαθέτουν οι διωκτικές Αρχές σκοπεύει να επιτεθεί η κυβέρνηση στο παρακράτος του ποδοσφαίρου, προκειμένου να ξηλώσει «παράγκες» και οργανωμένο έγκλημα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει οριστικό τέλος στη μαφία του ποδοσφαίρου και να επιστρέψει η κανονικότητα.

Η εντολή που φέρεται να έδωσε στους στενούς συνεργάτες του, μετά τη σύσκεψη με τους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς, ήταν να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο.

«Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν μπορούμε να το ανεχθούμε πλέον. Είναι ντροπή για τη χώρα, ντροπή για τη Δημοκρατία. Μη φοβηθείτε, μη διανοηθείτε να κάνετε πίσω. Η ”παράγκα” θα τελειώσει και θα την τελειώσουμε εμείς. Η χώρα δεν είναι μπανανία», φέρεται να δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση που είχε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή υπουργό, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Η επιχείρηση αστραπή για το ξήλωμα της «παράγκας» περιλαμβάνει την εμπλοκή της ΕΥΠ, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας και φυσικά τον «υπερκοριό» της ΕΛ.ΑΣ. «Αιχμή του δόρατος» στην κατά μέτωπον επίθεση που σχεδιάζει το Μαξίμου θα αποτελέσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην οποία ανατέθηκε, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, η διερεύνηση της υπόθεσης εμπρησμού του σπιτιού του παραιτηθέντος αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική που οδήγησε στην προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι αξιωματικοί της επίλεκτης αστυνομικής υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των ηθικών και φυσικών αυτουργών της πρωτοφανούς εμπρηστικής επίθεσης και φέρονται να έχουν συλλέξει στοιχεία τα οποία αναμένεται να έχουν σύντομα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου έχει ζητήσει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατόν το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο που θα καταρτίσουν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Νίκος Τόσκας φέρεται να ζήτησε μερικές ημέρες για να προετοιμαστεί ο σχετικός φάκελος. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πάρει φωτιά ο «κοριός» της ΕΥΠ, σαρώνοντας όλες τις ύποπτες τηλεφωνικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά την εμπρηστική επίθεση στην εξοχική κατοικία του Γ. Μπίκα.

Στο στόχαστρο των ερευνών θα μπει και η υπόθεση εκφοβισμού στο σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη στο Παλαιό Φάληρο. Την περασμένη εβδομάδα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, άγνωστος χτύπησε επίμονα το κουδούνι της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Από το μπαλκόνι του σπιτιού του, ο Τσαχειλίδης είδε δύο άνδρες με κράνη, οι οποίοι του εκτόξευσαν απειλές μπροστά στα παιδιά του.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα αναλάβει και τις συλλήψεις ατόμων που συμμετέχουν σε επεισόδια.

Ο συντονιστής

Κεντρικό ρόλο στο συντονισμό της κατά μέτωπον επίθεσης της κυβέρνησης στη μαφία του ποδοσφαίρου έχει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος έχει αναγνωρίσει ότι «το παρακράτος έχει γίνει πιο ισχυρό από την οργανωμένη πολιτεία», θα αναλάβει δέσμη συγκεκριμένων μέτρων, συνεπικουρούμενος από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο πλαίσιο αυτό θα ανοίξουν ξανά δικαστικοί φάκελοι που αφορούν το ποδόσφαιρο και είχαν μπει μυστηριωδώς στο αρχείο. «Εχουμε ήδη εντοπίσει ορισμένες υποθέσεις που αρχικά είχαν πάρει τη δικαστική οδό, αλλά τελικά τέθηκαν στο αρχείο.

Με εντολή του πρωθυπουργού θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και θα αξιολογηθούν εκ νέου τα στοιχεία, ώστε να μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε», αναφέρει κυβερνητική πηγή στο «Εθνος της Κυριακής».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται πως έχει ήδη στη διάθεσή του ορισμένα στοιχεία εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων -κυρίως ποινικών- και πρόθεση των πολιτικών προϊσταμένων είναι να συσχετιστούν υποθέσεις που μέχρι πρότινος αντιμετωπίζονταν μεμονωμένα. Μέσα από τη συσχέτιση των εν λόγω φακέλων ενδεχομένως να προκύψει το μοτίβο δράσης και οι Αρχές να φτάσουν μέχρι την κορυφή… Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στον πόλεμο με τη μαφία του ποδοσφαίρου, οι Αρχές διαθέτουν ένα… πυρηνικό όπλο: Πρόσωπα-κλειδιά που εμφανίζονται έτοιμα να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες.

Πρόκειται για μέλη της μαφίας που γνωρίζουν εκ των έσω όσα αισχρά συνέβαιναν όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εμφανίζονται διατεθειμένα να προσφέρουν στοιχεία, ονόματα και διευθύνσεις… Η ομερτά στη μαφία φαίνεται πως σπάει και βάσει του σχεδιασμού των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργών, σύντομα θα υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αξιωματούχος που μετείχε στις συσκέψεις για το ξήλωμα της ”παράγκας” αποκαλύπτει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι οι διωκτικές Αρχές έχουν εντοπίσει μεγάλη διείσδυση ποινικών στη μαφία του ποδοσφαίρου. Σε ό,τι αφορά στους ποινικούς, ο φάκελος είναι δεμένος και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την επιχείρηση αποκάλυψης των κυκλωμάτων γνωρίζουν ποιοι είναι και πώς λειτουργούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει αναλάβει ξεχωριστό ρόλο για την ταυτοποίηση προσώπων που είναι γνωστά στις Αρχές.

Μέσω των ειδικών συστημάτων του Τμήματος Οπτικοακουστικού Υλικού, Φωτογραφίας και Μεθοδικοτήτων και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Βίντεο και Εικόνας εξετάζονται και βελτιώνονται οπτικά, πειστήρια φωτογραφίας και βιντεοληπτικού υλικού από κλειστά κυκλώματα επιτήρησης τα οποία μέσω ειδικού λογισμικού αυτόματης αναζήτησης ταυτοποιούν τα στοιχεία των εικονιζόμενων προσώπων.

Επιπλέον, από τη χαρτογράφηση συνδέσμων και «επαγγελματιών» οπαδών που έχουν κάνει οι Αρχές, παρατηρείται σε ορισμένες περιπτώσεις το φαινόμενο της αυτονόμησης, αλλά και των συγκοινωνούντων δοχείων με μέλη της μαφίας. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια και την πίτα διεκδικούν, είτε μέσω συνεργειών είτε απευθείας, αρκετοί ποινικοί για τους οποίους έχουν ήδη προκύψει στοιχεία.

Ψάχνουν «λαβράκια»

Στην επιχείρηση αποκάλυψης των κυκλωμάτων θα μπουν και οι υπηρεσίες Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, καθώς η κυβέρνηση θα ανοίξει και τραπεζικούς λογαριασμούς, θα ελέγξει φορολογικά στοιχεία, περιουσιακές καταστάσεις, ώστε να χτυπήσει τα μέλη της μαφίας και στη φοροδιαφυγή. Θεωρείται βέβαιο ότι από τους σχετικούς ελέγχους θα προκύψουν «λαβράκια», λόγω παράνομων κερδών από τη χειραγώγηση στοιχήματος. Το αμέσως προσεχές διάστημα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση των ελέγχων λειτουργίας των γηπέδων και της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οπως έχει δηλώσει, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει ότι θα επανεκκινήσουν τα εθνικά πρωταθλήματα, για να ξεκινήσει οποιοδήποτε παιχνίδι θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας, κανένα παιχνίδι δεν θα εκκινεί. Αν έστω και μία κάμερα ασφαλείας δεν λειτουργεί, το παιχνίδι δεν θα ξεκινά, εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» κυβερνητική πηγή.

Οι έλεγχοι των γηπέδων πριν από το «εναρκτήριο λάκτισμα» θα είναι εξονυχιστικοί και εκτεταμένοι. Θα καθιερωθεί η μέθοδος της «check list», βάσει της οποίας αποφασίζεται εάν οι ομάδες πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι νόμοι.

Σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες θα είναι εξοντωτικές για τις ομάδες… Μετά από κάθε αγώνα, οι αστυνομικοί που θα είναι επιφορτισμένοι, μεταξύ άλλων, με την παρακολούθηση των γνωστών-άγνωστων ταραχοποιών στοιχείων εντός των γηπέδων, θα υποβάλλουν λεπτομερή αναφορά ωσάν άλλοι διαιτητές.

Αυστηροποίηση ποινών

Ο Γ. Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπή βίας από τα ΜΜΕ. Επίσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών ούτως ώστε να ενταθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Εάν αυτό με τις κινήσεις αυτές δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε», συνέχισε, «τότε ας γίνει κατανοητό ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλει την έξοδο των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι να καταφέρουμε, αποδομώντας τα συστήματα, να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Το μήνυμα Τσίπρα: Μη φοβηθείτε, μην κάνετε πίσω

«Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν μπορούμε να το ανεχθούμε πλέον. Είναι ντροπή για τη χώρα, ντροπή για τη Δημοκρατία. Μη φοβηθείτε, μη διανοηθείτε να κάνετε πίσω. Η ”παράγκα” θα τελειώσει και θα την τελειώσουμε εμείς. Η χώρα δεν είναι μπανανία»

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:52