18/10/2019 15:30:28

Μπιλ Γκέιτς: Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Μπιλ Γκέιτς: Αυτά είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος - Media
 
Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που γνωρίζει από επιτυχία, αυτός είναι ο Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Microsoft ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το κοινωφελές ίδρυμά του, παρακολουθεί με προσοχή την αγορά εργασίας.
 
Μιλώντας, λοιπόν, με τον διευθυντή του LinkedIn, ο Γκέιτς, με βάση στοιχεία που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια αποκάλυψε τα τρία επαγγέλματα που θα «κάνουν θραύση» στην αγορά εργασίας του -όχι και πολύ μακρινού- μέλλοντος.
 
Ο Γκέιτς είπε χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ότι είναι απαραίτητες τουλάχιστον οι βασικές γνώσεις στις επιστήμες, στα μαθηματικά και στα οικονομικά -πολλές καριέρες στο μέλλον θα απαιτούν αυτές τις δεξιότητες».
 
Μάλιστα, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που θα έχουν αυτές τις ικανότητες «θα φέρουν την αλλαγή σε όλους τους οργανισμούς», προσθέτοντας ότι «δεν είναι απαραίτητο ότι θα γράφεις κώδικα, αλλά πρέπει να κατανοείς τι κάνουν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι μηχανικοί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.