search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05
MENU CLOSE

Νέα illy Art Cups – Heritage Collection

27.12.2016 15:47
Νέα illy Art Cups – Heritage Collection - Media

 

Η ιστορία της illycaffè αρχίζει το μακρινό 1933, τη χρονιά που ο Francesco Illy επέλεξε την πόλη της Τεργέστης να ξεκινήσει μια επιχείρηση βασισμένη σε μια απλή ιδέα: να προσφέρει τον καλύτερο  καφέ στον κόσμο. Με αφορμή τον εορτασμό των 80 και πλέον χρόνων από την ίδρυση της εταιρείας, ο illy εγκαινιάζει τη “ Heritage Collection”, την πρώτη συλλογή φλιτζανιών espresso, ορόσημο στην ανάπτυξη της illycaffè.

Τα έξι φλιτζάνια espresso της Συλλογής illy Heritage αποτυπώνουν  την ιστορία, το πώς η εταιρεία με έδρα την Τεργέστη μέσω καινοτομιών τεχνολογίας φέρνει την επανάσταση στον τρόπο που παρασκευάζουμε και απολαμβάνουμε τον καφέ. Κάθε ένα από τα έξι φλιτζάνια espresso σηματοδοτεί ένα διαφορετικό στάδιο στην εξέλιξη της μάρκας. Κάθε φλιτζάνι είναι διακοσμημένο με ένα ιστορικό χρυσό λογότυπο illy και την ημερομηνία της δημιουργίας του.

1933

 Από την ημέρα που ιδρύθηκε η εταιρεία, ο Francesco Illy δίνει βάρος στην ποιότητα, επιλέγοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες φέρνοντας την επανάσταση στη βιομηχανία του καφέ. Τη δεκαετία του 1930, κατοχυρώνει  με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ένα σύστημα συσκευασίας από πίεση μέσω του οποίου το άρωμα και η φρεσκάδα του καφέ διατηρούνται αναλλοίωτα , καθιστώντας δυνατή την αποστολή των προϊόντων του σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια εφηύρε την Illetta, πρόγονο των σημερινών μηχανών espresso.

1960

 Κατά τη διάρκεια των ετών της Ιταλικής οικονομικής άνθησης, ο illy μπαίνει στα νοικοκυριά της χώρας με τις χαρακτηριστικές κυλινδρικές συσκευασίες αλεσμένου καφέ. Ο γιος του Francesco,  Ernesto Illy,  συνεχίζει την αναζήτηση για ποιότητα και τελειότητα σε κάθε στάδιο επεξεργασίας του καφέ, και δημιουργεί το πρώτο εργαστήριο της εταιρείας, το οποίο εστιάζει στις καινοτομίες. Η εταιρεία ξεκινάει επίσης μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο της δημιουργικότητας, δουλεύοντας  με τους πιο διάσημους γραφίστες και εικονογράφους της εποχής για τη διαφημιστική προβολή της.

1963

 Η εταιρεία μεταφέρεται  στο ιστορικό κέντρο, Via Flavia στην Τεργέστη. Πραγματοποιούνται εργασίες για την επέκταση του εργαστηρίου χημείας και τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την παρασκευή και τη συσκευασία του καφέ. Η εταιρεία αρχίζει να επεκτείνεται διεθνώς, και δημιουργεί τις πρώτες εγκαταστάσεις της εκτός Ιταλίας. Τα προϊόντα της εταιρείας κερδίζουν εξέχουσα θέση αφού παρουσιάζονται σε κομψά γυάλινα δοχεία που προβάλλουν την φυσική  ομορφιά των κόκκων καφέ». Το λογότυπο της εταιρείας “illycaffè” διακοσμεί τη συσκευασία. 

1969

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, η καλή ποιότητα γίνεται προσιτή σε όλους. Ο illy γίνεται πρωτοπόρος στα συστήματα ατομικής μερίδας με τις χάρτινες ατομικές συσκευασίες – Ε.S.E. Κάθε  Ε.S.E pod  περιέχει την ιδανική δόση καφέ, για εξαιρετικό espresso οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε καταναλώνεται.

1985

O illy λανσάρει το μοναδικό χαρμάνι του: ένα μείγμα 9 τύπων καφέ 100% Arabica με τέλεια ισορροπία γλυκύτητας, οξύτητας και πικράδας. Το μίγμα προκύπτει από αυστηρή επιλογή των κόκκων καφέ μέσω του πρώτου ηλεκτρονικού μηχανήματος που αναγνωρίζει και απορρίπτει τους ατελής κόκκους καφέ.

1996

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών, η illycaffè εντείνει τη σύνδεση της με τον κόσμο της τέχνης. Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μεταξύ τελειότητας και ομορφιάς , οι καλλιτέχνες ερμηνεύουν τις αξίες  της μάρκας, , τα συναισθήματα και την υπεροχή  και δημιουργούν μια μοναδική σύνθεση. Το σημερινό λογότυπο, για παράδειγμα, είναι από τον James Rosenquist – ένας από τους ιδρυτές της αμερικανικής Pop Art – και χρονολογείται από το 1996. Νωρίτερα, το 1991 ο Matteo Thun είχε σχεδιάσει το περίφημο φλιτζάνι espresso illy. Από τότε, σύγχρονοι καλλιτέχνες δημιουργούν illy Art Collection Cups  που φέρουν την υπογραφή τους. Πραγματικά έργα Τέχνης καθημερινής χρήσης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:05