18/07/2018 06:20:42

Σκουρλέτης: Ίσως προκύψουν εκλογές λόγω καθεστώτος μνημονίου

Σκουρλέτης: Ευπρόσδεκτη μια πρωτοβουλία για απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές από την κ. Γεννηματά - Media

 

Αφού κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εκλογές νωρίτερα από το 2019.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο κ.Σκουρλέτης αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε πως έχει υιοθετήσει τις απόψεις των δανειστών. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων εκλογών σημείωσε ότι δεν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης κάτι τέτοιο. Είπε σχετικά πως «η αντιπολίτευση είναι που το αναμασά και το καταθέτει με τέτοιο τρόπο για να καλύψει στην ουσία δικές της προτάσεις που δεν διαφέρουν από του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, αλλά η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει εκλογές".

Και συμπλήρωσε: "Θα σας έλεγα ότι αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει όχι από επιλογή της κυβέρνησης αλλά από μια πλήρη ανατροπή των σημερινών δεδομένων ή μέσα από ένα απόλυτο αδιέξοδο που κανείς δεν μπορεί να το αποκλείει όταν βρισκόμαστε κάτω από καθεστώς μνημονίου, αλλά που σε καμία περίπτωση εμείς δεν το επιθυμούμε ως κυβέρνηση, και θα αγωνιστούμε για να μην γίνει αυτό".

Σε ότι αφορά στη διαπραγμάτευση ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα έως τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ τόνισε ότι είναι καλύτερα είναι να μην συμμετάσχει το ΔΝΤ το οποίο ακολουθεί αντιφατική πολιτική. Εάν τελικά για λόγους άλλους ισορροπήσουν Σόιμπλε και ΔΝΤ θα είναι αρνητική εξέλιξη κάτι όμως που δεν φαίνεται. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.