search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Μπουτάρης: Ανέκδοτο της χρονιάς οι αλατιέρες – Αν φταίω θα παραιτηθώ (Video)

11.01.2017 16:42
Με τον Μέγα Σταυρό της Γερμανίας παρασημοφορήθηκε ο Γ. Μπουτάρης - Media
 
Στις… παγωμένες αλατιέρες του δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε με το γνωστό του ύφος ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης.
 
«Το ανέκδοτο της χρονιάς θα είναι οι αλατιέρες του Μπουτάρη» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η κακοκαιρία μας πρόλαβε και δεν ρίξουμε αλάτια στους δρόμους με αποτέλεσμα μέχρι τις 20:30-21:00 να έχουμε ένα απίστευτο κομφούζιο στους δρόμους, με τον κόσμο να έχει πάθει μια κρίση πανικού, καθώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι συνηθισμένα».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο δήμος έκανε ό,τι μπορούσε σε συνθήκες αντίξοες, ενώ επεσήμανε ότι ήδη από τα Φώτα έριχνε αλάτι σε οδικούς άξονες. «Βέβαια αυτά δεν είναι δικαιολογίες. Για ό,τι έγινε η ευθύνη είναι όλη του δημάρχου», τόνισε.
 
Ωστόσο, στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κουλτούρα των ανθρώπων για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστάσεων λέγοντας: «Μια πόλη του βορρά δεν πάει να πει ότι είναι Σουηδία. Έχει να κάνει τέτοιες θερμοκρασίες εδώ και 50 χρόνια δεν έχουμε απολύτως καμία κουλτούρα για την αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών. Πόσοι έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητο τους; Πόσοι ήταν έτοιμοι;», πρόσθεσε.

Τέλος, δήλωσε ότι «θα κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε».
 
Πάντως, σε πολύ πιο σοβαρό τόνο, μιλώντας στον ρ/σ Real FM ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ευθύνεται για το χθεσινό φιάσκο στη Θεσσαλονίκη με τις αλατιέρες.
 
«Βεβαίως σκέφτομαι να παραιτηθώ, αν προκύψει ότι έχω ευθύνη», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας «θα πάω σπίτι μου και θα περνάω καλύτερα».
 
(πηγή: thestival.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:18