search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:15
MENU CLOSE

Πρόταση σοκ των δανειστών – Αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ για να επανέλθει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

13.01.2017 20:53
Πρόταση σοκ των δανειστών - Αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ για να επανέλθει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα - Media

Πρωτοφανή απαίτηση για συρρίκνωση της έκπτωσης φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 1.900 ευρώ σήμερα στα 700 ευρώ, που περιορίζει δραστικά το αφορολόγητο στα 3.500 ευρώ, προέβαλε το ΔΝΤ για να επανέλθει στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Ταμείο από την πλευρά αυτή μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 3,6 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 900 εκατ. ευρώ πρέπει να βρεθούν από την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες συντάξεις, ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

Η πρόταση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την εφημερίδα “Αγορά” που κυκλοφορεί το Σάββατο, συνάντησε ευήκοα ώτα σε ορισμένους παράγοντες της ευρωπαϊκής πλευράς των δανειστών, οι οποίοι θεωρούν ότι η επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς το Eurogroup ήταν μεν «μια καλή κίνηση», αλλά πλέον απαιτούνται «απτές αποδείξεις δέσμευσης».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, συζητείται από την τρόικα η δημιουργία, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος, ενός νέου ισχυρότερου «κόφτη» διάρκειας 5-7 ετών, στον οποίο θα προσδιορίζονται επακριβώς τα μέτρα σε αφορολόγητο, συντάξεις και φοροαπαλλαγές, σε περίπτωση αποκλίσεων. Αντίθετα, αντιδρούν στην όποια σκέψη για νέα αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:15