search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06
MENU CLOSE

Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα το «Ρολόι της Καταστροφής» – Αυξάνει ο κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής

26.01.2017 15:09
Στα «παρά δύο» της απόλυτης καταστροφής: Τι ώρα δείχνει πλέον το «ρολόι της αποκάλυψης» - Media
 
Στα δυόμιση λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, αντί για τρία που ήταν το 2016, τοποθετήθηκε από τους υπευθύνους για το Δελτίο Ατομικών Επιστημόνων το «Ρολόι της Καταστροφής» για το 2016.
 
Το 1947 στην καθημερινή ορολογία εισήχθη και το «Ρολόι της Καταστροφής», ένα συμβολικό ρολόι που δείχνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα κάθε χρόνο είτε από πυρηνικά όπλα είτε από την κλιματική αλλαγή.
 
Το 2016, η επιτροπή που καθορίζει το «Ρολόι της Καταστροφής» είχε βάλει την ώρα στις 12 παρά τρία λεπτά, τα μεσάνυχτα (η δωδεκάτη ώρα είναι η ώρα της καταστροφής), σημειώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή και ο πυρηνικός κίνδυνος απειλούν την ανθρωπότητα.
 
Ωστόσο, το 2017 η επιτροπή που καθορίζει την ώρα του «Ρολογιού της Καταστροφής» και που αποτελείται από κορυφαίους Νομπελίστες έλαβε υπόψη της μερικούς επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως ο ακραίος εθνικισμός που επανεμφανίζεται, τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τα πυρηνικά όπλα και την άρνηση της κλιματικής αλλαγής, τα παγκόσμια προβλήματα ασφαλείας τα οποία επιτείνονται και από την τεχνολογία και την αδιαφορία για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06