search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:59
MENU CLOSE

Κέικ σοκολάτας στο τηγάνι!

03.02.2017 10:52
keik-sokolatas-sto-tigani.jpg

 

Κέικ σοκολάτας στο τηγάνι!

Ένα ωραιότατο κέικ σοκολάτας που είναι και εύκολο στην παρασκευή του.

Yλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι σκόνη καρύδας
½ φλιτζάνι κακάο σκόνη
1 1/5 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (ή δύο βανιλίνες )
1 φλιτζάνι ζεστό αρωματικό καφέ
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε για λίγο στο φούρνο ένα ανθεκτικό τηγάνι ( το οποίο έχουμε λαδώσει ). Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη με την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το κακάο με το λιωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.

Προσθέτουμε το μείγμα στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να «δέσουν» όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό τηγάνι και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Ρίχνουμε από πάνω το καφέ – χωρίς να τον ανακατέψουμε στο μείγμα. Τοποθετούμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε το γλύκισμά μας  να κρυώσει 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με τη ζάχαρη άχνη  ή με καρύδια ολόκληρα. Αν θέλουμε, το συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια. 

 

Πηγή: tasty-day.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:58