23/01/2018 04:05:13
18.8.2011

Πεταλωτής: «Θεωρώ τιμή να με εξυβρίζει ο άνθρωπος, που εξυμνεί τον Ντερτιλή»

Πεταλωτής: «Θεωρώ τιμή να με εξυβρίζει ο άνθρωπος, που εξυμνεί τον Ντερτιλή» - Media

«Θεωρώ τιμή για μένα, να με εξυβρίζει ο ίδιος άνθρωπος, που εξυμνεί τον 'γενναίο στρατηγό Ντερτιλή' και τις γνωστές αρχές του», τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ.Πεταλωτής αναφορικά με τα όσα δήλωσε εναντίον του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος είχε καταθέσει αίτημα προκειμένου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον καταδικασμένο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου πραξικοπηματία Νικόλαο Ντερτιλή.

Ο κ. Πεταλωτής όμως δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα καθώς τόνισε ότι δεν θέλει να ακολουθήσει τον παραληρηματικό και προκλητικό της στοιχειώδους νοημοσύνης, λόγο του κ. Αμβρόσιου.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος είχε επιτεθεί νωρίτερα, μέσω διαδικτύου, στον κ. Πεταλωτή καθώς ο τελευταίος δημοσιοποίησε το

περιεχόμενο των επαινετικών σχολίων του για τον καταδικασμένο πραξικοπηματία, ο οποίος παραμένει κρατούμενος, καθώς αρνείται να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης μη αναγνωρίζοντας το δημοκρατικό καθεστώς.

Τέλος, ο κ. Αμβρόσιος κατηγορεί τον υφυπουργό ότι «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου και προέβη σε δηλώσεις διά του Τύπου. Στην δημοκρατία ουδείς διώκεται για τα φρονήματά του. Μπορώ να έχω τις ιδέες μου και τις απόψεις μου. Εφόσον δεν ενεργώ επί ζημία του κοινωνικού συνόλου, ουδείς έχει το δικαίωμα να με ενοχλεί! Ναι, το φρόνημα δεν διώκεται».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.