search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:24
MENU CLOSE

Πρόβλεψη-σοκ από πρώην στέλεχος του Πενταγώνου: Ο Τραμπ είναι τρελός, πιθανό ένα πραξικόπημα για την εκδίωξή του!

03.02.2017 19:19
Πρόβλεψη-σοκ από πρώην στέλεχος του Πενταγώνου: Ο Τραμπ είναι τρελός, πιθανό ένα πραξικόπημα για την εκδίωξή του! - Media
 
Ιστορικές στιγμές ζουν πλέον οι ΗΠΑ, υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ και καμία από αυτές δεν εμπνέει ηρεμία ή ασφάλεια στον υπόλοιπο κόσμο.
 
Σύμφωνα με τους Washington Times, πρώην στέλεχος του Πενταγώνου, υπό την προεδρία Ομπάμα, η Ρόζα Μπρουκς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκδήλωσης πραξικοπήματος κατά του Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να είναι η μοναδική επιλογή για να εκδιωχθεί ένας από τους πλέον διχαστικούς προέδρους στην αμερικανική ιστορία.
 
«Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου μας έχει καταστήσει σαφές σε όλους: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο φοβόμασταν όλοι» γράφει και προσθέτει: «Μια πιθανότητα είναι αυτή που θεωρούσα αδιανόητη για τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα: Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα ή έστω μια άρνηση της ηγεσίας του στρατού να υπακούσει σε συγκεκριμένες εντολές».
 
Μάλιστα η Μπρουκς γράφει πως «μπορώ να φανταστώ αληθοφανή σενάρια στα οποία οι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν απλά να πουν στον πρόεδρο: “Όχι, κύριε. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό”».
 
Στο άρθρο της επισημαίνει ότι η «επιδερμική, αντιφατική και ασυγκράτητη» προσέγγιση του Τραμπ σε ζητήματα άμυνας, θα μπορούσαν να φέρουν την ηγεσία του Στρατού στις ΗΠΑ σε θέση να αναγκαστούν να εκτελέσουν εντολές οι οποίες θα μπορούσα να είναι «επικίνδυνα ανισόρροπες» για κάποιον που κατανοεί στοιχειωδώς την εθνική ασφάλεια.
 
Η Μπρουκς παραδέχεται ότι «η προοπτική της ηγεσίας του αμερικανικού στρατού να αρνηθεί να υπακούσει ανοιχτά σε ένα προεδρικό διάταγμα είναι τρομακτική. […] Εξίσου τρομακτική, όμως, είναι η προοπτική της στρατιωτικής υπακοής σε μια παράλογη τάξη».
 
«Στο κάτω-κάτω οι ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού ορκίζονται να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι τον πρόεδρο», καταλήγει.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:24