search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:37
MENU CLOSE

Τι το θες το smartphone;… – Εξαιρετικά περιορισμένη η χρήση των δυνατοτήτων πανάκριβων συσκευών

21.02.2017 14:28
Τι το θες το smartphone;… - Εξαιρετικά περιορισμένη η χρήση των δυνατοτήτων πανάκριβων συσκευών - Media
 
Σήμερα ένα καλό smartphone (καλό υπό την έννοια ότι διαθέτει την τελευταία τεχνολογία στα «εντόσθια», την οθόνη και την κάμερά του…) κοστίζει όσο ένας αξιοπρεπής υπολογιστής. Αν μάλιστα, κάποιος θέλει να διαθέτει κινητό-«ναυαρχίδα», όπως, π.χ., το τελευταίο iPhone ή το τελευταίο Samsung Galaxy S ή το τελευταίο LG Gx, τότε, κατά το κοινώς λεγόμενο, πρέπει να τα «σκάσει» γερά, με τις τιμές των κινητών αυτών να κυμαίνονται άνω των 700 ευρώ.
 
Το περίεργο είναι ότι, πολύς κόσμος πληρώνει αδρά για να αποκτήσει ένα μηχάνημα τεχνολογίας αιχμής με τεράστιες δυνατότητες, και το χρησιμοποιεί κατά τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσε ένα παλιό «όχι έξυπνο» κινητό: μόνο για να μιλά ή να στέλνει σύντομα μηνύματα (SMS).
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του GSMA Intelligence για το 2016, σχεδόν ένας στους δύο κατόχους smartphone (το 47% των χρηστών) χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο μόνο για την πραγματοποίηση κλήσεων και την ανταλλαγή sms, ποσοστό το οποίο εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο 30% (δηλαδή ένας στους τρεις) ως το… 2030.
 
Από την έρευνα προκύπτουν και μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η πιτσιρικαρία, γνωστή και ως «Millennials», δεν είναι απαραίτητα οι πιο «αφοσιωμένοι» χρήστες κινητών, σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές. Έτσι, π.χ. στη Νότια Κορέα, πάνω από το ένα τέταρτο των χρηστών smartphone είναι «baby boomers» (ηλικίας 51-69).
 
Παράλληλα, σε αρκετές αφρικανικές χώρες, αν και η κατοχή κινητού είναι πιο μικρή σε σχέση με πιο «ώριμες» αγορές, η χρήση από τον πληθυσμό είναι πιο στενή, κυρίως, για την εκτέλεση χρηματοπιστωτικών εργασιών. Για παράδειγμα, στην Κένυα και την Τανζανία, περίπου τέσσερις στους πέντε ενήλικες κατόχους κινητών τηλεφώνων, τα χρησιμοποιούν για πρόσβαση σε υπηρεσίες «mobile money».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35