search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:30
MENU CLOSE

Επίθεση του Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Ανεύθυνος, αδίστακτος, δημαγωγός…»

06.03.2017 13:05
Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία από ΔΕΘ: Η ελληνική πλευρά δεν έριξε ποτέ λάδι στη φωτιά (Live) - Media

Με ευθείες κατηγορίες ότι η χώρα οδηγείται στο τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα, από την «πίσω πόρτα», ξεκίνησε η ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη των τομεαρχών του Κόμματος.

«Ο πιο ανεύθυνος, αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα από πάνω. Η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν, πόσο μάλλον από τον κύριο Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση.

«Τα πανηγύρια της 20ής Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε τα εξής:

«Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος και αβεβαιότητα έχουν επιστρέψει για τα καλά, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, μείωσε την αξιοπιστία της χώρας. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικά πρόσθετα μέτρα που ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Κάθε μέρα που περνά η προσπάθεια για δανεισμό από τις αγορές προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα χωρίς να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση. Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητας της κυβέρνησης. Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα. Ούτε μέτρα λοιπόν, ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα και δεν θα νομιμοποιήσουμε μία απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνσεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά με έναν μαγικό τρόπο θα εμφανίζονται ως ισοδύναμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:30