search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:05
MENU CLOSE

«Εκπαιδεύοντας τον Άλλο»: Διεθνές Συνέδριο με θέμα τη δημιουργία ντοκιμαντέρ από τους πρόσφυγες

17.03.2017 14:59
Φυλακές Δομοκού: 35χρονος κρατούμενος βρέθηκε νεκρός στο κελί του - Media
 
Με τον τίτλο «Εκπαιδεύοντας τον Άλλο», διοργανώνεται στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στις 20 και 21 Μαρτίου, διεθνές συνέδριο στο πλαίσιο της Δράσης Home New Home. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργίας ντοκιμαντέρ από πρόσφυγες και ντόπιους σε 5 χώρες και 6 πόλεις (Αθήνα, Μυτιλήνη, Σμύρνη, Αμμάν, Τύρο, Ραμάλα). 
Η παραγωγή των ντοκιμαντέρ γίνεται μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα οποία υποστηρίζονται από το Ινστιτούτο Goethe και το διεθνές Ίδρυμα Anna Lindh Foundation και συνδιοργανώνονται από τους Δήμους Αθηναίων και Λέσβου και την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Εκπαιδεύοντας τον Άλλο» οι εκπαιδευτές προσφύγων και κατοίκων στις 6 πόλεις θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους, θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και θα διατυπώσουν προτάσεις και συμπεράσματα – χρήσιμα για κάθε εκπαιδευτικό που συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων αλλά και για τους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διοργανώνουν πολιτιστικά projects στα σχολεία. 
 
Επισημαίνεται ότι το συνολικό συντονισμό της Δράσης ΗΟΜΕ ΝΕW HOME στη χώρα μας έχει αναλάβει το ελληνικό ινστιτούτο StoryDoc.
 
Αμφιθέατρο Ινστιτούτου Γκαίτε (Ομήρου 16, Αθήνα), 20 & 21 Μαρτίου, 16:00 – 20:00
 
Για περισσότερες πληροφορίες: https://goo.gl/eLNyPr 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33