search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:50
MENU CLOSE

Είστε νυχτερινός τύπος; Μπορεί να είστε και η επόμενη βαθμίδα εξέλιξης του ανθρώπου!

10.04.2017 13:31
Είστε νυχτερινός τύπος; Μπορεί να είστε και η επόμενη βαθμίδα εξέλιξης του ανθρώπου! - Media
 
Σας αρέσει να δουλεύετε μέσα στη νύχτα; Απολαμβάνετε να βλέπετε ολόκληρους κύκλους από σίριαλ τις «μικρές ώρες»; Είστε οπαδός του νυχτερινού Twitter; Μήπως όλα αυτά σας ανησυχούν;
 
Κακώς, λέει το πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, υποστηρίζοντας ότι ένας στους 75 ανθρώπους στον κόσμο πάσχει από το Σύνδρομο Καθυστέρησης της Φάσης του Ύπνου, μια «διαταραχή» η οποία ενδεχομένως οφείλεται σε γενετική μετάλλαξη.
 
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου διαπίστωσαν ότι στους «νυχτερινούς» τύπους, το γονίδιο που ελέγχει τη λειτουργία του ύπνου είναι διαφορετικό από αυτό των «κανονικών» ανθρώπων
 
Συγκεκριμένα, στους «κανονικούς» ανθρώπους τα επίπεδα της μελατονίνης αρχίζουν να αυξάνουν γύρω στις 9 με 10 το βράδυ, ενώ στους «νυχτερινούς» τύπους η αύξηση της μελατονίνης αρχίζει να καταγράφεται στις 3 τα ξημερώματα.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στους ανθρώπους που ξενυχτούν το γονίδιο του ύπνου παρουσιάζει μετάλλαξη και ότι η μετάλλαξη αυτή είναι κληρονομική.
 
Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα άτομα με τη μετάλλαξη στο συγκεκριμένο γονίδιο μπορεί να αποτελούν μια νέα εξελικτική μορφή του ανθρωπίνου είδους, χωρίς, πάντως, να αποκλείουν η μετάλλαξη να αφορά σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:49