search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:48
MENU CLOSE

Η κρυφή σημειολογία πίσω από το μέρος που γιόρτασε η Λεπέν

24.04.2017 11:25
Η κρυφή σημειολογία πίσω από το μέρος που γιόρτασε η Λεπέν - Media

 

Το επινίκιο πάρτυ της Λεπέν πραγματοποιήθηκε στο αθλητικό κέντρο Φρανσουά Μιτεράν στην πόλη Ενέν Μπομόν της βόρειας Γαλλίας, προπύργιο του ακροδεξιού της Εθνικού Μετώπου.

Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου υπάρχει και μια «κρυφή» σημειολογία αν αναλογιστούμε το όνομα που φέρει το αθλητικό κέντρο.

«Φρανσουά Μιτεράν».

Ο Γάλλος πρόεδρος είναι ένας εκ των «πατέρων» της Ευρωπαϊκής Ιδέας και της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Διακηρυγμένος στόχος του «Εθνικού Μετώπου» της Μαρίν Λεπέν είναι η κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και συνακόλουθη «επαναφορά» των εθνικών συνόρων ενώ η ίδια έχει υποστηρίξει πολλές φορές πως αν εκλεγεί στη Γαλλική προεδρία θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Η Λεπέν έχει επίσης δηλώσει αρκετές φορές πως θεωρεί την ΕΕ υπαίτια για όλα τα δεινά που έχουν βρει τη Γαλλία.

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολικό να υποστηριχθεί ότι επέλεξε το συγκεκριμένο χώρο όχι μόνο εξαιτίας της περιοχής, αφού αποτελεί προπύργιο του Εθνικού Μετώπου, αλλά και γιατί φέρει το όνομα ενός ανθρώπου του οποίου αντιμάχεται τις ιδέες και το όραμα για «μια Γαλλία ανοικτή στην ενωμένη Ευρώπη».

Η Λεπέν ήταν και η μοναδική από τους βασικότερους υποψήφιους που πέρασε το βράδυ εκτός πρωτεύουσας.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:47