21/01/2020 07:02:33

Συναυλία για τη Γιορτή της Μητέρας από την Κάριτας Αθήνας

Συναυλία για τη Γιορτή της Μητέρας από την Κάριτας Αθήνας - Media

 

Μια συναυλία χορωδιακής θρησκευτικής μουσικής διοργανώνει η Καρίτας Αθήνας ως αφιέρωμα στην μητέρα όλων μας, την Παναγία αλλά και σε κάθε γυναίκα που φέρνει μια νέα ζωή στον κόσμο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 19:30 στην ενορία του Αγίου Παύλου Πειραιά (Φίλωνος 23)

Επιπλέον, θα συμμετέχει η Χορωδία της Ενορίας Αγίου Παύλου, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Βενιέρη και το Θρησκευτικό Χορωδιακό Σύνολο Manus Apertae, υπό τη διεύθυνση του Σέργιου Γιώτη με την έκτακτη συμμετοχή της soprano Κατερίνας Κρασσά και του π. Giulio Gramegna, εφημέριου του Αγίου Φραγκίσκου (εκκλησιαστικό όργανο).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ η  προσφορά σε βρεφικό γάλα κρίνεται ιδιαιτέρως πολύτιμη για τις ανάγκες του Τομέα Προσφυγικού Έργου της Οργάνωσης.

Καθιερωμένη με τη σημερινή της μορφή στις ΗΠΑ από τις αρχές του 20ου αιώνα, η Γιορτή της Μητέρας προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα γυναικών, έχοντας ως σκοπό της να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα και να υμνήσει τη μητρότητα. Με εμπνευστή της την Anna Marie Jarvis, η ημέρα επίσημου εορτασμού της μητέρας καθιερώθηκε, αρχικά, στη Βιρτζίνια για να ακολουθήσουν λίγο αργότερα και άλλες πολιτείες.

Ωστόσο, οι πρώτες αναφορές στη Γιορτή της Μητέρας και της μητρότητας έρχονται από την αρχαία Ελλάδα με τη μητέρα Γη να λατρεύεται από αρχαιοτάτων χρόνων ως η υπέρτατη θεότητα καθώς αποτελούσε την προσωποποίηση της Φύσης που γεννά όλον τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η Γιορτή της Μητέρας συνδέθηκε, αρχικά, με την εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, την δεκαετία του 1960, ο θρησκευτικός εορτασμός ατόνησε και ως επίσημη ημέρα εορτασμού της μητέρας καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.