search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45
MENU CLOSE

Τι λέει το Μαξίμου για το Ελεγκτικό Συνέδριο

10.05.2017 14:26
Τα ονόματα που έμειναν εκτός κυβέρνησης - Τα νέα πρόσωπα - Media

 

Η αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στα νομοσχέδια που αφορούν συνταξιοδοτικά ζητήματα του δημοσίου, είναι αμιγώς γνωμοδοτική, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στη γνωμοδότησή του για τις περικοπές 18% των κύριων κι επικουρικών συντάξεων 

Στη συνέχεια, τονίζουν ότι οι ρυθμίσεις, για τις οποίες γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, αποτελούν μέρος μόνο του συνολικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το νομοσχέδιο θα συνοδεύεται από έκθεση αιτιολόγησης όλων των ρυθμίσεων, ενώ η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα ληφθεί υπόψη και, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα υπάρξουν οι σχετικές τροποποιήσεις. Από την αιτιολογική έκθεση θα προκύπτει με σαφήνεια, όπως εξάλλου συστήνει και το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο λόγος επιλογής όλων των ρυθμίσεων, μεταξύ των οποίων και των συνταξιοδοτικών.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ένα σύνολο θετικών μέτρων κοινωνικής στήριξης, τα οποία θα ελαχιστοποιούν τις επιβαρύνσεις, οδηγώντας σε μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο.

Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έκρινε ότι οι περικοπές είναι ασύμβατες με τις ευρωπαϊκές συνθήκες και συγκεκριμένα με το πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ενώ επιπρόσθετα αντίκειται στην ελληνική νομοθεσία καθώς προωθείται νομοσχέδιο με περικοπές χωρίς να υπάρχει αναλογιστική μελέτη όπως απαιτείται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:45