search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:12
MENU CLOSE

Γιατί απαγορεύεται να φορτίζουμε το κινητό όλο το βράδυ

13.05.2017 17:23
Γιατί απαγορεύεται να φορτίζουμε το κινητό όλο το βράδυ - Media

 

Κοινό μυστικό αποτελεί πως αγαπημένη… συνήθεια των χρηστών smartphones δεν είναι άλλη από τη βραδινή φόρτιση.

Κι αυτό γιατί και δεν χρησιμοποιούν το κινητό τους εκείνη την ώρα και θα βρουν την μπαταρία γεμάτη το πρωί! Μόνο που αυτή η συνήθεια θέλει το συνδεδεμένο με το κινητό φορτιστή να μένει στην πρίζα όλο το βράδυ και ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει αυτό για το αγαπημένο και είδος πρώτης ανάγκης πια επίτευγμα της τεχνολογίας.

Είναι τελικά όμως όσο αθώα πιστεύαμε η ολονύχτια φόρτιση; Στο ερώτημα αυτό απαντά άρθρο των «New York Times», το οποίο έρχεται να γκρεμίσει τον ονειρικά φτιαγμένο κόσμο των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα λοιπόν με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η συχνή και πολύωρη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου βλάπτει… σοβαρά τις μπαταρίες ιόντων λιθίου των smartphones.

Και ο λόγος μάλιστα δεν είναι γιατί φορτίζονται περισσότερο από όσο χρειάζονται.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος εταιρείας παραγωγής φορτιστών: «Τα smarphones είναι όντως “έξυπνα”. Ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να φορτίζονται».

Παρόλα αυτά η «υπερφόρτιση» προκαλεί βλάβες στη συσκευή, καθώς τα περισσότερα κινητά διαθέτουν μια τεχνολογία, η οποία τους επιτρέπει να αυξάνουν την ταχύτητα με την οποία φορτίζονται οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, με αποτέλεσμα αυτές να αποδυναμώνονται και να καταστρέφονται γρηγορότερα.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως όταν φορτίζουμε συχνά το smartphone, μειώνουμε το όριο ζωής της μπαταρίας του.

Μην απογοητεύεστε ωστόσο καθώς υπάρχει λύση στο πρόβλημα και αυτή δεν είναι το… ξυπνητήρι! Αρκεί να επιλέξετε φορτιστές για λιγότερο «ισχυρές» συσκευές. Έτσι, προστατεύουμε το κινητό από βλάβη, καθώς θα φορτιστεί πιο αργά, διατηρώντας την ακεραιότητα της μπαταρίας.

Πρέπει επίσης τέλος να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερθέρμανση των συσκευών, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν βλάβη στις μπαταρίες ιόντων λιθίου. Όπως προειδοποιεί μάλιστα η Apple, θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στην μπαταρία σας…

Πηγή: athensmagazine

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:11