search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:22
MENU CLOSE

Σεισμός στη Λέσβο: Υλικές ζημιές στο Πλωμάρι (Video)

12.06.2017 13:09
Σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στα δυτικά του Ιράν - Media

 

Με αντιφατικές πληροφορίες συνεχίζεται η ενημέρωση σχετικά με το μέγεθος του σεισμού που έπληξε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι τη Λέσβο.

Όσον αφορά στο μέγεθος του σεισμού, οι ειδικοί το υπολογίζουν μεταξύ των 6,1 και 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στα νότια του νησιού, στην περιοχή του Πλωμαρίου, όπου, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν πέσει σοβάδες και τειχία, κυρίως σε παλιά κτίρια, ωστόσο, ζημίες (ρωγμές) σε κτίρια παρουσιάζονται και σε άλλες περιοχές του νησιού.  Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης – Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Μικρότερα προβλήματα καταγράφονται στη Χίο και τη Λήμνο.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου ανέφερε στην ΕΡΤ ότι μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση σοβάδων, ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι του νησιού καλούνται να μείνουν εκτός των κτιρίων.

(πηγή βίντεο: ΣΚΑΪ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:19