19/02/2019 17:58:43

Αλέξη πάρτο αλλιώς....

 

Με την απόφαση που θα πάρει το Eurogroup,  αναμένεται να μπει ένα τέλος(;) στην αβεβαιότητα που επικρατεί εδώ και καιρό σε ότι αφορά στην έκβαση της διαπραγμάτευσης σχετικά με την αξιολόγηση, τη δόση και το χρέος.
Το αποτέλεσμα, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα είναι κατώτερο από τις προσδοκίες της κυβέρνησης και από τις προβλέψεις που έχει κάνει κατά καιρούς,-κυρίως για το χρέος- το οικονομικό επιτελείο, οι αρμόδιοι υπουργοί και φυσικά ο Πρωθυπουργός.
Ειδικά ο Τσίπρας, έπρεπε να αποφύγει τις πολλές δηλώσεις για το θέμα, γιατί με τις άστοχες δηλώσεις, πότε για λύση πακέτο, πότε για συμμαχίες που δεν ήρθαν, πότε για γραβάτες, χορούς και νταούλια, δεν κέρδισε κάτι. Ούτε φόβισε τον Σόιμπλε, ούτε πέτυχε μια προσέγγιση ΔΝΤ- Γερμανίας που θα βόλευε την ελληνική πλευρά.
Ακόμα και αν ο Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις και προβλέψεις με στόχο να " σπρώξει" για λύση, δεν τα κατάφερε. Το αντίθετο. Έπληξε την αξιοπιστία του και μείωσε το πολιτικό του κεφάλαιο χωρίς λόγο.
Τώρα είμαστε εδώ.
Για  μια συμφωνία, όχι όπως την θέλαμε αλλά μια συμφωνία "ανάσα" για να πάμε παρακάτω. Με σύνδεση των δόσεων για το χρέος με τους ρυθμούς ανάπτυξης, την λήξη της αξιολόγησης με μια μεγάλη δόση που θα τονώσει- ελπίζουμε- την οικονομία.
Για να πάμε παρακάτω.
-Σε εντατικοποίηση της δουλειάς σε πολλά υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς.
-Τη συστηματική παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου από τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του Μαξίμου (γίνεται ελλιπέστατα)
- Σε ανασχηματισμό, για να φύγουν πέντε έξι υπουργοί και μια ντουζίνα υφυπουργοί, που δεν μπορούν να κάνουν δουλειά( άσκοπες και ατελέσφορες οι επισκέψεις του πρωθυπουργού στα υπουργεία
- Ανασχεδιασμός και νέα στρατηγική στο κομμάτι της επικοινωνίας και των ΜΜΕ (μιλάμε για απίστευτα λάθη, μέτριες επιλογές, ανακάτεματα παντού χωρίς λόγο και πολλά αυτογκόλ
- Και κυρίως πολιτική ατζέντα που να κάνει καθαρό και σαφές στην κοινωνία, ένα νέο πολιτικό αφήγημα που δεν θα κρατήσει μια...εβδομάδα.
Αν δεν γίνουν αυτά- και προφανώς πολλά άλλα- τότε θα μείνει στον Τσίπρα η ίδια αισιοδοξία που  είχε ο Σαμαράς και δέστε που… είναι τώρα.
Για πάρτο  αλλιώς, λοιπόν Αλέξη,... αλλιώς....

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.