search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:31
MENU CLOSE

Ίδρυμα της Βουλής: Εξωστρέφεια και αποκέντρωση

29.06.2017 18:27
Ίδρυμα της Βουλής: Εξωστρέφεια και αποκέντρωση  - Media
 
Να περιηγηθούν στις εκθέσεις που διοργανώνονται και να αποκτήσουν επαφή με σημαντικές εκδόσεις και ποικίλες εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες του νέου εκθεσιακού χώρου του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία το οποίο μετεγκαθίσταται από την Λεωφόρο Αμαλίας στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας 11 και Σέκερη. 
 
Την συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου το Ίδρυμα της Βουλής για τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό, που είχε εδώ και χρόνια μια αξιοπρόσεκτη και πολυεπίπεδη δραστηριότητα, να αποκτήσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να αποκεντρώσει κατά το δυνατό τις εκδηλώσεις του, όπως συμβαίνει τελευταίως στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 
 
«Έχω την πλήρη συναίσθηση και συνείδηση ότι αυτή η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από το Ίδρυμα της Βουλής, τη Βιβλιοθήκη, το Κανάλι και πολλές ακόμα υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, καθώς και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται μέσα στη Βουλή με ευρύτατη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, δεν μπορούν να συμψηφισθούν στη συνείδηση του κόσμου και να εξισορροπήσουν τον προβληματισμό που υπάρχει στην κοινή γνώμη, κυρίως τα τελευταία χρόνια της κρίσης, για την ίδια τη λειτουργία της Βουλής σε κοινοβουλευτικό-νομοθετικό επίπεδο, καθώς έρχονται και ψηφίζονται νομοσχέδια τα οποία αποτελούν συμφωνίες διακρατικές, μνημόνια, με έναν τρόπο και με μια υποχρεωτικότητα που όλους μας εγκλωβίζουν πέραν των ορίων που θα θέλαμε να λειτουργεί δημοκρατικά η Βουλή» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής. 
 
Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε στην συνέχεια πως «υπάρχει μια τέτοια εντύπωση στην κοινή γνώμη, η οποία ευλόγως δημιουργείται από την παραγωγή κάποιων νομοθετημάτων που έχουν οδυνηρές κοινωνικές συνέπειες, ωστόσο ελπίζουμε πολύ σύντομα να φύγουμε από αυτόν τον κύκλο ως χώρα και επομένως ως Βουλή. Πλην όμως, αυτή η προσπάθεια δημιουργίας και εξωστρέφειας εξισορροπεί σε ένα βαθμό στην κοινή γνώμη τη σημασία του Κοινοβουλίου ως πρωτεύουσας κεντρικής δομής για τη Δημοκρατία και για τη σχέση με την κοινωνία».
 
Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε στην τοποθέτηση του τις συνέργειες που υλοποιούνται σε συνεργασία με πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, περιφέρειες και δήμους, και αποτυπώνονται σε έρευνες, συνέδρια, εκδόσεις και εκθέσεις. Χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι μόνον το 2016 κοντά στους  93.000 μαθητές και πολίτες ξεναγήθηκαν στη Βουλή. Η ξενάγηση αυτή μάλιστα, όπως σημείωσε ο Νίκος Βούτσης, εμπλουτίζεται όλο και περισσότερο έτσι ώστε, πέραν της αισθητικής απόλαυσης ή της ιστορικής γνώσης, ν’ αποτελεί και κίνητρο συζήτησης των εργασιών της Βουλής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:30