search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:38
MENU CLOSE

Στην ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάγια

01.07.2017 20:40
Στην ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάγια - Media

 

Παίκτης της ΑΕΚ και επισήμως είναι πλέον ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το Νο10 και δήλωσε: «Ηρθα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας»!

Ο Κροάτης επιθετικός προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το μεσημέρι του Σαββάτου και κατευθύνθηκε στο Ιατρικό Κέντρο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα γραφεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ για να υπογράψει το συμβόλαιο του και να οριστικοποιήσει τον δανεισμό του, με οψιόν αγοράς, από την Λας Πάλμας, με την ΑΕΚ να προχωράει στην επίσημη ανακοίνωση.

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Κροάτη διεθνούς επιθετικού Μάρκο Λιβάγια από τη Λας Πάλμας με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Μάρκο Λιβάγια γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1993 στο Σπλιτ της Κροατίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της NK GOŠK και της Omladinac Vranjic, πέρασε από τα τμήματα υποδομής και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά και της Χάιντουκ, ενώ το 2011, πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, πήρε μεταγραφή στην Ίντερ με την οποία κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων NextGen Series, μέτρησε έξι συμμετοχές στην πρώτη ομάδα, ενώ μεσολάβησαν και οι δανεισμοί του στη Λουγκάνο και την Τσεσένα.

Στη συνέχεια μετακινήθηκε με μεταγραφή στην ιταλική Αταλάντα και το Μάιο του 2014 αποκτήθηκε από τη Ρούμπιν Καζάν έναντι έξι εκατ. ευρώ. Επαιξε δανεικός και στην ιταλική Έμπολι και πέρυσι το καλοκαίρι μετακόμισε στα Κανάρια Νησιά με τη φανέλα της Λας Πάλμας. Στην Πριμέρα Ντιβισιόν αγωνίστηκε 25 φορές σκοράροντας 5 γκολ.

Ο Μάρκο Λιβάγια έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας από τον Κ15 μέχρι την Κ21 με συνολικά 54 συμμετοχές και 24 γκολ!

Μάρκο, καλώς όρισες, στην οικογένεια της ΑΕΚ»!

Ο Λιβάγια, όπως είχε αποκαλύψει νωρίτερα η Ενωση μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter, θα φοράει τη φανέλα με το Νο10 ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οψιόν αγοράς του είναι στα 2 εκατ. ευρώ, από τα οποία -αν η ΑΕΚ αποφασίσει να κάνει χρήση της- θα αφαιρεθούν οι 200.000 για τον μονοετή δανεισμό του. Οσο για την άφιξη του στο Κίελτσε ώστε να αρχίσει δουλειά με τον Μανόλο Χιμένεθ και τους νέους συμπαίκτες του, αναμένεται για την Τρίτη.

«Στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας»!

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ, στο aekfc.gr, ο Λιβάγια είπε τα εξής.

«Είμαι χαρούμενος γιατί ήρθα στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου και δεν βλέπω την ώρα να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες και να ξεκινήσω προπονήσεις με την ομάδα μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ λάτρεψαν τον Σέρχιο Αραούχο, αυτό που θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις είναι για να συμβεί το ίδιο με εμένα. Ο πρώτος μου στόχος είναι να κατακτήσω με την ΑΕΚ το πρωτάθλημα, αλλά αυτό πάει για πιο πίσω. Αυτό που τώρα μετράει είναι να δουλέψουμε σκληρά για τον πρώτο στόχο χρονικά, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στο Champions League».

Πηγή: gazzetta

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:38