search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Πινγκ-πονγκ με παγίδες

03.07.2017 15:12
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πρόταση μομφής από τη ΝΔ - Media
 
Ξεφεύγοντας από τις παγίδες… Αυτή η φράση χαρακτηρίζει την αντιπαράθεση Τσίπρα και Μητσοτάκη στο δεύτερο «ημίχρονο» της προ ημερησίας για την οικονομία. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση νωρίτερα για την υπόθεση του Noor 1 επιχείρησε να οδήγησει την πρωθυπουργό σε συμφωνία για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Στον αντίποδα ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να στριμώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με βάση τις αναφορές του προέδρου της ΝΔ στην άκρα Αριστερά ως μήτρα της τρομοκρατίας στο Politico ζητώντας του μια ξεκάθαρη δήλωση για την Χρυσή Αυγή. 
 
«Έρχεστε όμως ως αρχηγός μιας ιστορικής παράταξης που συνέβαλε στην εθνική συμφιλίωση και τα λέτε αυτά λες και δεν υπήρξε η υπόθεση Λαμπράκη, η δολοφονία Πέτρουλα, Τεμπονέρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 
 
Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε προς τον πρωθυπουργό «εάν αισθάνεστε λογική την εμπλοκή ενός υπουργού σας σε μια τέτοια υπόθεση, τότε ελάτε να συμφωνήσετε να κάνουμε Εξεταστική», προσθέτοντας πως «εμείς δεν καλύπτουμε κανέναν». 
 
Αμφότεροι ξέφυγαν από τις παγίδες. Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε το αίτημα της Εξεταστικής λέγοντας πως η υπόθεση του noor 1  εξετάζεται από την δθκαισύνη καλώντας την ΝΔ να καταθέσει στον εισαγγελεά ότι στοιχεία θεωρεί ότι έχει κατά του Πάνου Καμμένου. 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αναφορικά με την Χρυσή Αυγή ότι «είναι μια αποκρουστική ναζιστική οργάνωση η οποία έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης», ρωτώντας τον πρωθυπουργό ρητορικά αν καλύπτεται από αυτή την απάντηση. 
 
Από την δεύτερο «ημίχρονο» της σκληρής αντιπαράθεσης του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεχώρισε η αναφορά του πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτεύσης: «Σας είχα πει κάποια στιγμή ότι θα γίνετε ο πρώτος αρχηγός της αντιπολίτευσης που θα ζητά εκλογές και δεν θα γίνονται. Θα είστε και ο πρώτος που θα πανηγυρίζει που νικά στις δημοσκοπήσεις αλλά όταν έρθει η κάλπη θα καταλάβετε ότι δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι αλλά οι πολίτες που θα συγκρίνουν τα δικά μας πεπραγμένα με τα δικά σας και ποιος έχει στόχο να ανεβάσει την χώρα και ποιοι επιθυμούν να την κρατήσουν στην λάσπη» τόνισε, κλείνοντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως ο λαός «θα μας δώσει και πάλι την ευκαιρία να καρποφορήσει η πολιτική μας στα 2 + 4 χρόνια που μας περιμένουν».
 
Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο αίτημα του για εκλογές καλώντας τον πρωθυπουργό να δώσει τον λόγο στον λαό. «Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01