search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:00
MENU CLOSE

Νέο ρεκόρ για το Bitcoin – Έφτασε για πρώτη φορά τα 5.000 δολάρια

02.09.2017 10:41
Συζήτηση στο ΣτΕ για τον «Mr Bitcon» - Tι δηλώνει η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου - Media

 

Η τιμή του Bitcoin για πρώτη φορά έφτασε στα 5.000 δολάρια, δημιουργώντας ένα νέο υψηλό ρεκόρ για το ψηφιακό νόμισμα.   

Μάλιστα η τιμή του κρυπτονομίσματος ξεπέρασε το “φράγμα” των 5.000 δολαρίων, φτάνοντας τα 5.005, 26$ σύμφωνα με το CoinDesk Bitcoin Price Index (BPI). Αυτό σημαίνει ότι από την αρχή του έτους ως σήμερα το Bitcoin έκανε ένα άλμα σχεδόν 420%

Η τιμή του Bitcoin εκτοξεύτηκε από διάφορούς παράγοντες, όπως τεχνολογικές βελτιώσεις και την αύξηση του ενδιαφέροντος για τα κρυπτονομίσματα από τους επενδυτές.  

Οι τεχνικές αναβαθμίσεις

Πρόσφατα το Bitcoin εφάρμοσε το Segregated Witness, μια αναβάθμιση η οποία θα αυξήσει το εύρος των συναλλαγών και θα αποσυμπιέσει το δίκτυο που δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.    

Τον Νοέμβριο το ψηφιακό νόμισμα θα περάσει από μια ακόμη αναβάθμιση, που θα επιτρέπει μελλοντικά μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών.

Σύμφωνα με αυτή την αναβάθμιση το δίκτυο θα διαχωριστεί σε δύο ξεχωριστά σκέλη, που θα δημιουργήσουν τρεις εκδοχές του Bitcoin: Τις δύο Bitcoin blockchains και το Bitcoin Cash.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα γύρω από αυτό το θέμα, αυτό δεν εμπόδισε την τιμή του Bitcoin να αυξηθεί.

Ένας χώρος που αναπτύσσεται

Την ώρα που το Bitcoin θα περάσει αυτά τα στάδια τεχνικών αναβαθμίσεων, ο ευρύτερος χώρος των κρυπτονομισμάτων αρχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο.

Ένας αυξανόμενος αριθμός οργανισμών έχει αρχίσει να εξετάζει τις πιθανές χρήσεις αυτών των ψηφιακών νομισμάτων, ενώ αρκετές εταιρείες λαμβάνουν μέρος στις αρχικές προσφορές κρυπτονομισμάτων (initial coin offerings –ICOs).

Υπεραπόδοση

Καθώς τα κρυπτονομίσματα αρχίζουν να γίνονται γνωστά σε όλο και περισσότερους, συνεχίζουν να αντλούν χρήματα από τους επενδυτές, ωθώντας την κεφαλαιακή τους αξία στο υψηλότερο σημείο της.

Σήμερα αυτή για πρώτη φορά ξεπερνά τα 179 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap. Αυτό σημαίνει ότι η αξία τους εφέτος γνώρισε άνοδο 900%, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα κρυτπονομίσματα στο σύνολο τους ξεπέρασαν κατά πολύ τις αποδώσεις άλλων στοιχείων ενεργητικού, όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.

Το μέλλον

Αναμφίβολα αυτή είναι μια πολύ καλή χρονιά για το Bitcoin, που είδε την αξία του να αυξάνεται κατά 400%, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά.

Όμως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη- με βάση την κεφαλαιοποίηση του- θα συνεχίσει να έχει αυτή την αλματώδη ανάπτυξη;

Η εν δυνάμει αγορά για το Bitcoin είναι τεράστια, καθώς υπάρχουν online δισεκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Τον Νοέμβριο του 2016 η Washington Post ανέφερε ότι το 47% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί το internet.

Αν ένα μικρό ποσοστό αυτών των ανθρώπων χρησιμοποιήσει το Bitcoin, τότε η τιμή του κρυπτονομίσματος θα απογειωθεί.

Πηγή: capital.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55