21/08/2019 09:02:31

Ηλεκτρονικός λαϊκισμός

Ηλεκτρονικός λαϊκισμός - Media

 

Οι ατελείωτες ουρές στα γκισέ του μετρό, ανθρώπων που περιμένουν με τις ώρες υπομονετικά τη σειρά τους προκειμένου να αποκτήσουν την κάρτα και να έχουν φτηνή πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι προσβλητικές για μια σύγχρονη χώρα. Αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να είχε οργανωθεί σωστά και να είχαμε αποφύγει τις ατέλειωτες ώρες ταλαιπωρίας και αυτήν την ταπεινωτική εικόνα για την κοινωνία και τους πολίτες.

Είναι να τρελαίνεται κανείς με το γεγονός ότι για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου χρησιμοποιείται ένας παλαιολιθικός γραφειοκρατικός μηχανισμός με διάφορα πιστοποιητικά, εμπλέκονται ταχυδρομεία αλλά και μηχανισμοί για τα προσωπικά δεδομένα, απεργίες υπαλλήλων, αυτόματες μπάρες που δεν έχουν τοποθετηθεί, ασυνάρτητες συλλογικότητες που σπάνε τα μηχανήματα… Πρόκειται για μια παράσταση του παραλόγου που για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι δεν μας αξίζει τίποτα περισσότερο από το ανάλογο του Σπίρτζη και του κάθε  Σπίρτζη…  

Και ενώ ζούμε σε μια κοινωνία με τις ουρές  που δημιουργεί η γραφειοκρατία και την εμμονική προσήλωσή μας στην προχειρότητα,   έχουμε το πολυτελές θράσος να κοπτόμεθα ως πολιτικά όντα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία της Κεντροαριστεράς, λες κι είναι παιχνίδι η τεχνολογία στα χέρια μας, λες και είμαστε εθισμένοι  στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση! Αυτός ο εύκολος, εκατέρωθεν των πλευρών, λαϊκισμός, η ανώδυνη δημιουργία εντυπώσεων, οι χειμαρρώδεις σε παραλογισμούς και γελοιότητες, τοποθετήσεις ακόμα και σε θέματα που έχουμε άγνοια,  καθιστούν την κοινωνία μας κλινική περίπτωση.

Πριν λίγες μέρες, ο κος Καμίνης σ’ ένα κρεσέντο προοδευτισμού,  διαμαρτυρόταν στο ντιμπέιτ της Κεντροαριστεράς γιατί δεν έγινε τελικά δεκτή η ηλεκτρονική ψηφοφορία, λες και παγκοσμίως υπάρχουν πολλές ανάλογες περιπτώσεις ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, λες και υπάρχει κατεκτημένη τεχνογνωσία  που την παίζουμε στα δάχτυλα και δεν την χρησιμοποιούμε από βίτσιο. Τα λέει αυτά για μια χώρα που για να κάνεις μια απλή αγοροπωλησία, χρειάζεσαι ένα χρόνο και τρεις ψυχιάτρους να επιβλέπουν για ψυχολογική υποστήριξη. Πριν καν αποκτήσουμε ηλεκτρονική υπογραφή, εμείς οι σούπερ προοδευτικοί κεντροαριστεροί θα ανοίξουμε παγκοσμίως τον δρόμο για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας…  

 Κάθε μέρα, αυτή η χώρα εμπλουτίζει με τις καινοφανείς της ψυχώσεις την ψυχιατρική επιστήμη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.