search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:25
MENU CLOSE

Σπίρτζης: Δεν φταίει η Δούρου για τη Μάνδρα – Τα σπίτια στο Ρέμα θα γκρεμιστούν

03.12.2017 10:16
4194343.jpg

 

Δεν φταίει η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου για την τραγωδία στη Μάνδρα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ σημείωσε πως, ανεξάρτητα από το αν έχουν άδεια, τα σπίτια που είναι σε ρέμα στην περιοχή της Μάνδρας θα γκρεμιστούν.

 «Δεν υποτίμησα την κατάσταση στη Μάνδρα, αλλά ήμουν σε συνεχή επαφή με όλους από το εξωτερικό όπου βρισκόμουν. Δεν υπάρχει καμία αρμοδιότητα για τις φυσικές καταστροφές στο υπουργείο. Μόνο σε περίπτωση σεισμού έχουμε ευθύνη. Μιλούσαμε συνεχώς με τους δημάρχους στην διάρκεια της καταστροφής αλλά και με τον Πρωθυπουργό και την κ. Δούρου» ανέφερε ο υπουργός. 

Ο Χ. Σπίρτζης αναφέρθηκε και για τη γραφειοκρατία που εμποδίζει την εξέλιξη των έργων: « Υπάρχουν 12 και 15 χρόνια να δημοπρατηθεί ένα έργο. Είναι ανατριχιαστικό αυτό που έγινε στη Μάνδρα. Η κ. Δούρου δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Ο δασάρχης δεν έκανε καλά τη δουλειά του. Όμως να δούμε και το τι έχει γίνει στο παρελθόν. Πόσα χρόνια έκαναν να αναρτηθούν οι δασικές χάρτες. Κάποιοι δεν έκαναν ανάρτησή τους γιατί είχαν σκοπιμότητα. Είχαν σκοπιμότητα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ήταν ρουσφετολογικό. Δεν έχει να κάνει με ένα όνομα, έχει να κάνει με τις συνήθειες μιας κοινωνίας».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι θα γκερεμιστούν όσα σπίτια βρίσκονται σε ρέμα στην περιοχή: «Στη Μάνδρα δεν μπορείς να γκρεμίσεις σπίτι γιατί ο παλαιοκομματισμός έχει δώσει άδεια στα σπίτια. Βεβαίως ότι είναι μέσα σε ρέμα θα το γκρεμίσουμε. Ομως τα μπαζωμένα ρέματα δεν τα κάνουν οι φουκαράδες». 

«Fake news» η ποινικοποίηση της… μούτζας

 «Δεν υπάρχει αυτό με τη μούτζα. Είναι fake news. Yπάρχει κώδικας ευπρεπούς συμπεριφοράς για τους αυτοκινητηστές. Δεν επιτρέπεται να έχει αυτή τη συμπεριφορά γιατί είναι επαγγελματίας. Δεν μπορεί να έχει την ίδια ανοχή σε έναν οδηγό και σε έναν επαγγελματία», ανέφερε

Για την απαλλαγή των ανέργων από τα διόδια της Εγνατίας

« Η απόφαση για την απαλλαγή των ανέργων από τα διόδια της Εγνατίας ελήφθη. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Η χώρα όφειλε να έχει βάλει διόδια στην Εγνατία 25 χρόνια. Εμείς ερχόμαστε τώρα και κατ’ απαίτηση των θεσμών να το κάνουμε. Δεν είναι δυνατό οι τοπικές κοινωνίες να πληρώνουν διόδια, αφού δεν έχουν εναλλακτικό δίκτυο.Στην Εγνατία θεσπίστηκε ποια άτομα δεν πρέπει να πληρώνουν»,ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:24