01/10/2020 19:18:07

Τραμπ προς Αμπάς: Θα αναγνωρίσω την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Τραμπ προς Αμπάς: Θα αναγνωρίσω την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ - Media
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούντ Αμπάς και τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα για την πρόθεσή του "να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ".
 
Όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Αμπάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τραμπ, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος τον προειδοποίησε για τις "επικίνδυνες συνέπειες" που θα είχε μια τέτοια απόφαση "στην ειρηνευτική διαδικασία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και τον κόσμο".
 
Η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Αρχής δεν διασαφηνίζει αν ο Τραμπ εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει άμεσα στη μεταφορά της πρεσβείας ή αν του δήλωσε απλώς έναν μακροπρόθεσμο στόχο του.
 
Ο Αμπάς "επανέλαβε τη σταθερή θέση μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει Παλαιστιανό κράτος χωρίς την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα, το διεθνές δίκαιο και την αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Από την πλευρά τους, τα ανάκτορα της Ιορδανίας ανακοίνωσαν ότι ο Τραμπ ενημέρωσε τον Αμπντάλα για την πρόθεσή του "να προχωρήσει το σχέδιό του για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας" στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλημ.
 
Η Ιορδανία είναι ο θεματοφύλακας των ιερών τόπων του Ισλάμ στην περιοχή.
 
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.