search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:44
MENU CLOSE

Τσίπρας σε τραπεζίτες: Βγάλτε απ’ τα συρτάρια τις υποθέσεις μεγαλοοφειλετών

18.12.2017 09:50

 

Να προστατεύσουν τους αδύναμους και να κυνηγήσουν τους μεγαλοοφειλέτες, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, προέτρεψε τους τραπεζίτες ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί στο Μαξίμου με το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος προς το προεδρείο της ΕΕΤ τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα το καλό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία να μεταφραστεί πέρα από αριθμούς και στατιστικές και σε πραγματική αίσθηση στην κοινωνία και κυρίως στους πιο αδύναμους, στους ευάλωτους, στη μεσαία τάξη».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός ο ρόλος των τραπεζών είναι κρίσιμος για να ξεπεράσουμε και τα τελευταία εμπόδια.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, στις υγιείς επιχειρήσεις και στη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έκλεισαν οι κάμερες ο πρωθυπουργός μίλησε στους τραπεζίτες «έξω από τα δόντια».

Ειδικότερα, τους προέτρεψε να προστατέψουν τους αδύναμους με βάση το νομικό πλαίσιο, και να σταματήσουν να προστατεύουν τους  μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταχτσήδες. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τους κάλεσε να βγάλουν από τα συρτάρια τις μεγάλες υποθέσεις και να κάνουν «σωστή προτεραιοποίηση», διότι, αυτό θα δώσει το σωστό μήνυμα στην κοινωνία και θα οικοδομήσει συναινέσεις στην προσπάθεια για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Τέλος, τους παρότρυνε να βγουν μπροστά και να πουν την αλήθεια, διότι με αυτόν τον τρόπο θα υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα ΜΜΕ που παράγουν fake news. «Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη», φέρεται να δήλωσε στους εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών.

Άλλωστε και σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας δημοσιοποίησε μέρος των όσων ζήτησε στη συνάντηση με τους τραπεζίτες: Είναι ώρα το καλό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία να μεταφραστεί και σε πραγματική αίσθηση στην κοινωνία. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών και για αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ζήτησα από το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών να βγάλει από τα συρτάρια υποθέσεις μεγαλοοφειλετών που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, χρεοκοπώντας τις επιχειρήσεις τους ενώ παραμένουν οι ίδιοι πλούσιοι, τη στιγμή που ένα νέο ζευγάρι που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή του δεν μπορεί να δανειοδοτηθεί.

«Τα μηνύματα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας πολλαπλασιάζονται. Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων: απόδοση των μεταρρυθμίσεων, επιτάχυνση ανάπτυξης και η προοπτική του τέλους των προγραμμάτων στήριξης το α΄ εξάμηνο του 2018», αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντησή του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:43