Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 50 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Εορταστικό
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Χαράζουμε τη βανίλια και προσθέτουμε τα σποράκια. Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα ανακατεύοντας με μαριζ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε baking powder. Το ρίχνουμε σταδιακά στο βούτυρο αλεύρι ανακατεύοντας απαλά.
Καθαρίζουμε ξηρούς καρπούς και βάζουμε φουντούκια κι αμύγδαλα στο φούρνο 2 λεπτά στο γκριλ Μόλις τα βγάλουμε προσθέτουμε καρύδια τα κοπανάμε χοντρά κομμάτια και ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την ρίχνουμε στο μείγμα.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 για 40 περίπου λεπτά. Γαρνίρουμε όπως μας αρέσει: κρέμα γάλακτος , ζάχαρη άχνη, γλάσο. Τελειώνουμε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας.
Πηγή: tasty-day
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.