search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:50
MENU CLOSE

Προσοχή: Μην ανοίξετε ποτέ αυτό το SMS – Θα «τρελαθεί» το κινητό σας (Photo)

17.01.2018 16:58
Προσοχή: Μην ανοίξετε ποτέ αυτό το SMS - Θα «τρελαθεί» το κινητό σας (Photo) - Media
 
Οι ειδικοί ασφαλείας το έχουν ονομάσει «μήνυμα-βόμβα» και μάλλον έχουν δίκιο, καθώς το άνοιγμά του κυριολεκτικά «ανατινάζει» τις συσκευές μας, οδηγώντας τις σε κρασάρισμα, ενώ κρύβει και άλλες άσχημες εκπλήξεις.
 
Το πρόβλημα εντοπίστηκε πρόσφατα και προσβάλλει όλες τις συσκευές της Apple (iPhones, iPads και υπολογιστές Mac), ονομάζεται «ChaiOS» και συνίσταται σε έναν σύνδεσμο με το διαδίκτυο, τον οποίο, αν ο χρήστης πατήσει… την πάτησε.
Η συσκευή του θα κρασάρει, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι σβήνονται και όλα τα μηνύματα που βρίσκονται αποθηκευμένα στη μνήμη του τηλεφώνου.
 
Στην ουσία, το link οδηγεί σε μια σελίδα με τεράστιες σειρές κειμένου, που ο υπολογιστής ή το κινητό αδυνατούν να επεξεργαστούν, με αποτέλεσμα να παγώνει η λειτουργία τους και να κλείνουν.
 
Το πρόβλημα, που το ανακάλυψε ο προγραμματιστής Έιμπραχαμ Μάσρι, μοιάζει περισσότερο με ενόχληση παρά με κάτι πιο σοβαρό, ωστόσο, ειδικοί ασφαλείας τονίζουν ότι οι χρήστες πρέπει να προσέχουν, καθώς ακόμα δεν είναι απολύτως σαφείς οι συνέπειές του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:42