search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:59
MENU CLOSE

«Να Μ’ Αγαπάς»: Για ποια γράφτηκε ένα από τα ομορφότερα τραγούδια του Σιδηρόπουλου – Αποκάλυψη 39 χρόνια μετά

17.02.2018 10:59
«Να Μ’ Αγαπάς»: Για ποια γράφτηκε ένα από τα ομορφότερα τραγούδια του Σιδηρόπουλου  - Αποκάλυψη 39 χρόνια μετά  - Media

 

Το «Να μ’αγαπάς» είναι ένα ερωτικό διαχρονικό τραγούδι που καθιέρωσε τον Παύλο Σιδηρόπουλο. 

Ένα από τα ομορφότερα τραγούδια του που γράφτηκε το μακρινό 1976.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, ο  άνθρωπος που το έγραψε, ο σκηνοθέτης και τραγουδοποιός Ανδρέας Θωμόπουλος αποκάλυψε στο ogdoo την άγνωστη ιστορία του. 

Όπως αναφέρει, το «Να μ’ αγαπάς» γράφτηκε το Πάσχα του 1976, στο σπίτι του Μανούσου Μανουσάκη, στο Χιλιομόδι. Ο Θωμόπουλος το έγραψε για να πείσει την αγαπημένη του να τον παντρευτεί, όπως και… έγινε! 

«Το έγραψα, φουλ ερωτευμένος με την Ηρώ, για να την πείσω να με παντρευτεί. Το 1976, ήμουν για Πάσχα, με μια μεγάλη παρέα, στο σπίτι του Μανούσου, στο Χιλιομόδι Κορίνθου. Η Ηρώ, δεν ήταν εκεί, έκανε Πάσχα με τους δικούς της, αφού μόλις την είχα γνωρίσει. Εγώ, απομονωμένος με μια κιθάρα, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα, ετοίμαζα το τραγούδι, για την Ηρώ… Αργότερα, όταν το ολοκλήρωσα, την πήρα τηλέφωνο και το έπαιξα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:57