search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:23
MENU CLOSE

Έτσι μπορείς να διαπιστώσεις την πραγματική την ισχύ του σήματος στο τηλέφωνο σου

02.03.2018 08:43
Έτσι μπορείς να διαπιστώσεις την πραγματική την ισχύ του σήματος στο τηλέφωνο σου - Media

 

Μπορεί να μην δίνουμε πάντοτε σημασία στην ένδειξη του σήματος στην status bar της συσκευής μας, ωστόσο σίγουρα ανησυχούμε, όταν κόβεται η επικοινωνία μας απότομα.

Είτε μπορεί να βρισκόμαστε μέσα σε κτήριο, είτε σε κάποια αγροτική περιοχή, πολλές φορές έχουμε έλθει αντιμέτωποι με τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις.

Η ισχύς του σήματος μετριέται σε dBm. Μην ανησυχείτε όταν δείτε ένα – μπροστά από την μέτρηση, αν και αυτό ορισμένες φορές παραλείπεται. Σε γενικές γραμμές, ο κανόνας είναι όσο πιο μικρή τιμή, τόσο καλύτερα, κάτι που σημαίνει ότι μια ένδειξη -80db δείχνει ότι το σήμα είναι πολύ καλύτερο από εκείνες τις φορές που η συσκευή μπορεί να δείχνει -95.

Ειδικότερα στα smartphones, το καλύτερο που μπορεί να επιτευχθεί είναι -50dBm, ενώ στο -120dBm σημαίνει ότι μάλλον η συσκευή σας σύντομα θα χάσει τη λήψη τελείως. Θυμηθείτε, όσο μικρότερη η τιμή, τόσο καλύτερη λήψη.

Για να δεις και εσύ τη μέτρηση στο smartphone σου μπορείς να μεταβείς στη σχετική ένδειξη ως εξής: Πληροφορίες συσκευής – Κατάσταση – Ισχύς σήματος

Πηγή: digitallife.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30