search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:03
MENU CLOSE

Απειλούν οι Τουρκοκύπριοι: Θα κάνουμε δικές μας γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

10.03.2018 06:51
Απειλούν οι Τουρκοκύπριοι: Θα κάνουμε δικές μας γεωτρήσεις στην ΑΟΖ - Media

 

Νέα πρόκληση αυτή τη φορά από των «υπουργό Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, τον Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στην ΑΟΖ και ότι μάλιστα, θα προχωρήσουν και σε γεωτρήσεις.

«Ή θα το κάνουμε μαζί- συζητώντας, συμφωνώντας και προχωρώντας μαζί- είτε τα πράγματα θα σταματήσουν, είτε εμείς θα κάνουμε το ίδιο πράγμα: θα ξεκινήσουμε την εκμετάλλευση και τις γεωτρήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να αποκλιμακωθεί η ένταση, τόνισε ότι η διπλωματία είναι καθοριστικής σημασίας:

«Σκοπεύουμε να ”παγώσουμε” τα νερά, όχι να τα ”θερμάνουμε”. Για αυτό στο τελευταίο συμβάν δεν χρησιμοποιήσαμε ισχύ. Δεν κάναμε ούτε καν επίδειξη δύναμης. Υπήρχε αποτροπή», δήλωσε.

Όταν του επισημάνθηκε ότι έχει η άδεια εκμετάλλευσης αφορά μόνο σε περιοχές νότια του νησιού και όχι βόρεια, τότε υποστήριξε ότι το θέμα δεν είναι γεωγραφικό:

«Βασίζεται σε ιστορικά δικαιώματα και σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συνεταιριστική δημοκρατία. Όχι μόνο η πλευρά των Τουρκοκυπρίων αλλά και η διεθνής κοινότητα και εκείνη των Ελληνοκυπρίων αποδέχεται και αναγνωρίζει ότι είμαστε συνιδιοκτήτες αυτών των πηγών υδρογονανθράκων», είπε συγκεκριμένα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:02