search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Το ιστορικό «Dark Side of the Moon» έγινε 45 ετών (Video)

23.03.2018 16:26
Το ιστορικό «Dark Side of the Moon» έγινε 45 ετών (Video) - Media

 

Ήταν 24 Μαρτίου του 1973, όταν οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν έναν από τους πιο σημαντικούς και επιτυχημένους δίσκους της ροκ μουσικής όλων των εποχών.

Μετά από σχεδόν επτά μήνες στο στούντιο του Abbey Road, όπου χρησιμοποιήθηκαν οι πιο προηγμένες μέθοδοι ηχογράφησης και ριζοσπαστικά ηχητικά εφέ, το «Dark Side of the Moon» βρέθηκε στα ράφια των δισκοπωλείων και χρειάστηκε μόλις μια εβδομάδα για να φθάσει στην κορυφή των charts του περιοδικού Billboard, παραμένοντας στη λίστα για 741 εβδομάδες και πουλώντας περισσότερα από 45 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κι όχι άδικα: η σκοτεινή, ατμοσφαιρική μουσική μεταδίδει με εντυπωσιακά άμεσο τρόπο τα θέματα των στίχων του δίσκου που αφορούν τον πιεστικό τρόπο ζωής που μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο στην τρέλα, τον καταναλωτισμό, τον αυξημένο ρυθμό ζωής και μετακίνησης, την παρακμή των γηρατειών και τον θάνατο, την απανθρωπιά της κοινωνίας και τις πολεμικές συγκρούσεις.

Σήμερα το «Dark Side of the Moon» θεωρείται ως ένα από τα πλέον εμβληματικά άλμπουμ της ροκ μουσικής και ίσως το καλύτερο -σαφώς το πιο επιτυχημένο- των Pink Floyd, ένα αριστούργημα της σύγχρονης μουσικής και ένα ανεπανάληπτο τεχνικό επίτευγμα (ταμειακές μηχανές που κουδουνίζουν σε ρυθμό 5/4, ρολόγια που χτυπούν, παλμοί καρδιάς που ενώνονται με τα βασικά ριφ των τραγουδιών, κλπ), χάρη στην ευφυία του συγκροτήματος και του ηχολήπτη Alan Parsons.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:00