search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:34
MENU CLOSE

Πέθανε η πρώτη νικήτρια της Eurovision, Lys Assia

25.03.2018 11:24
Έντρομη η Λιζ Χάρλεϊ: Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της ενώ ήταν μέσα με φίλους! - Media

 

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή η Lys Assia, η πρώτη νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε το 1956 στην Ελβετία. Η τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Zollikerberg της Ζυρίχης. 

Η  είδηση του θανάτου της Lys Assia, έγινε γνωστή από τους διοργανωτές του θεσμού, με την ανακοίνωση να αναφέρει: «Η οικογένεια της Eurovision εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους της Μεγάλης Κυρίας της Eurovision». 

Η Lys Assia γεννήθηκε στην Ελβετία και ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια. Κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό της Eurovision στο Λουγκάνο, όπου εκπροσώπησε τη χώρα της με το τραγούδι «Refrain».


Συμμετείχε ακόμη δυο φορές στην Eurovision, ενώ σε ηλικία 87 ετών αποφάσισε να επιστρέψει στον διαγωνισμό, χωρίς ωστόσο επιτυχία, καθώς δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει την Ελβετία.

Η Lys Assia είχε κάνει δύο γάμους. 

Πηγή: fthis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:34