search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:58
MENU CLOSE

Γαρίδες γεμάτες αρώματα

02.04.2018 06:18
35dbf9f9868cc61eca6b56ad6668243d_l.jpg

 

Είναι εύκολες, είναι αρωματικές, είναι πεντανόστιμες. Είναι το πιάτο με τις γαρίδες που θα κλέψει την παράσταση. Την ιδέα την ξεσήκωσα από τον αγαπημένο σεφ των Αμερικανών, Emeril Lagasse. Λίγο-λίγο όμως την προσάρμοσα στα ελληνικά δεδομένα – το μεσογειακό θυμάρι και το δενδρολίβανο είναι οι πρωταγωνιστές  της σάλτσας

Οι  πιο αρωματικές γαρίδες 

Υλικά

  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος τους
  • Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Από μια κουταλιά ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζω τις γαρίδες, αφήνοντας όμως το κεφάλι και την ουρά για την ομορφιά. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζω τη ράχη της γαρίδας για να αφαιρέσω το εντεράκι. Τις ταχτοποιώ σε ένα γυάλινο δοχείο με καπάκι που κλείνει καλά.

Ετοιμάζω την μαρινάδα τους. Σε ένα μπολ ανακατεύω το χυμό του λεμονιού με το λάδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνω τις γαρίδες, κλείνω το δοχείο με το καπάκι του και το κουνάω για να πάει παντού η μαρινάδα. Τις φυλάω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις μαγειρέψω, το λιγότερο ένα τετράωρο – συνήθως τις ετοιμάζω το πρωί και τις ψήνω το βράδυ. Ενδιάμεσα φροντίζω να ταρακουνάω πότε-πότε το δοχείο.

Όταν έρθει η ώρα του φαγητού, ζεσταίνω πολύ καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και βάζω τις γαρίδες να ψηθούν (χωρίς την μαρινάδα). Τις αφήνω δυο-τρία λεπτά, τις γυρίζω κι τις αφήνω άλλο τόσο.

Όταν είναι έτοιμες τις βγάζω σε μια πιατέλα και ρίχνω στο καυτό τηγάνι την μαρινάδα, την αφήνω ένα-δυο λεπτά και μόλις αρχίσει να βράζει περιχύνω τις γαρίδες.

Πηγή: tastyday

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10