22/10/2019 15:44:59

Ταξί: Είναι φθηνό ή ακριβό στην Ελλάδα; (χάρτης)

Ταξί: Είναι φθηνό ή ακριβό στην Ελλάδα; (χάρτης)  - Media

 

Έναν χάρτη που προσπαθεί να υπολογίσει την ταρίφα των ταξί ανά την Ευρώπη ανήρτησε στο reddit ένας χρήστης. Στον χάρτη φαίνονται οι τιμές του χάρτη δείχνουν πόσα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει ένας πολίτης της χώρας την ημέρα με βάση τον μέσο όρο των κομίστρων που ισχύουν στην χώρα του και το μέσο μηνιαίο εισόδημα (σ.σ. διαιρεμένο ισόποσα σε τριάντα ημέρες).

Όσον αφορά την Ελλάδα με βάση το εισόδημα μας και το κόμιστρο των ταξί η απόσταση που «φθάνουν τα λεφτά» για να διανύσουμε είναι 41 χλμ.. 

Με βάση χώρες που οι πολίτες της έχουν αντίστοιχα εισοδήματα με την Ελλάδα όπως Πορτογαλία ( 65 χλμ) ή την Πολωνία (55 χλμ) το ταξί στην Ελλάδα είναι πιο ακριβό. 

Το πλέον ακριβό ταξί στην Ευρώπη δεν είναι στην Βρετανία ( 20 χλμ.) αλλά στην γειτονική Αλβανία ( 17χλμ.) κυρίως λόγω του χαμηλού εισοδήματος των πολιτών της. Στον αντίποδα η φθηνότερη "κούρσα" είναι στην Ρωσία (93 χλμ) και οφείλεται κυρίως στο πολύ χαμηλό κόστος των καυσίμων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.