search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:37
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων

22.04.2018 08:34
Αφγανιστάν: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων - Media

 

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε κέντρο καταγραφής ψηφοφόρων στην Καμπούλ από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 52 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 100, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων AMAQ των ισλαμιστών.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τουλάχιστον 21 γυναίκες και πέντε παιδιά, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Για την επίθεση ανέλαβε την ευθύνη η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Προηγουμένως, οι Ταλιμπάν είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο του κτιρίου, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο. 

Το AMAQ δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες ή αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

Η επίθεση έρχεται μετά από μερικές εβδομάδες σχετικής ηρεμίας στην Καμπούλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι Ταλιμπάν έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή.

Εκπρόσωπος του υπουργού Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανές δήλωσε ότι ένας βομβιστής προσέγγισε πεζός το κέντρο όπου γίνεται έκδοση ταυτοτήτων, μέρος της διαδικασίας καταγραφής 10 εκατ. ψηφοφόρων σε όλο το Αφγανιστάν. Η καταγραφή ξεκίνησε αυτό το μήνα.

Ο πρόεδρος Άσραφ Γάνι εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση και δήλωσε ότι «δεν μπορεί να μας αποσπάσει από τους στόχους μας ή να αποδυναμώσει αυτή την εθνική δημοκρατική διαδικασία».

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται τουλάχιστον σε 52 και οι τραυματίες σε 112. Δήλωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σορούς που βρίσκονται σε έδαφος καθώς και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Κέντρα καταγραφής ψηφοφόρων έχουν στηθεί σε όλο το Αγφανιστάν πριν από τις βουλευτικές εκλογές, η διαξαγωγή των οποίων έχει καθυστερήσει πολύ και των εκλογών δημοτικών συμβουλίων που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο. Διάχυτη είναι η ανησυχία ότι θα αποτελέσουν στόχο των ισλαμιστών.

Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Νταστ Ε Μπάρτσι, της δυτικής Καμπούλ, όπου διαμένουν πολλά μέλη της σιιτικής μειονότητας Χαζάρα. Αυτή η μειονότητα αλλά και γενικότερα οι σιίτες στο Αφγανιστάν έχουν μπει στο στόχαστρο των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους πολλές φορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:37