search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Milk… Cake

27.04.2018 07:51
milk-cake.jpg

 

Τη συνταγή θα βρούμε: Στο βιβλίο «piece of cake» του Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά 

  • 550 γρ γάλα πλήρες 
  • 200γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 1 κουτί (395γρ) ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο και λίγο για τη φόρμα
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 αυγά
  • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 25 γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο 
  • Τρίμματα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα
  • Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε μία λαδωμένη απλή στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα σε μία κατσαρόλα μετρίου μεγέθους σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αναμειχθούν (προσέχουμε να μην πιάσει το γάλα στον πάτο).
  • Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μίξερ και χτυπάμε με το φτερό για 8-10 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψουν.
  • Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα τη φορά χτυπώντας καλά πριν ρίξουμε το επόμενο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. 
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα . Με ένα μαχαίρι κάνουμε μικρές τρύπες στο κέικ και σταδιακά ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα από πάνω έως ότου απορροφηθεί.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να κρυώσει εντελώς.
  • Σερβίρουμε παγωμένο το κέικ μας με τρίμματα σοκολάτας.

Το σχόλιο της μαμάς:

Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ζουμερό κέικ με έντονη τη γεύση του γάλατος… Μια φίλη μου το έφτιαξε και σε 24 εκ και έγινε μου είπε μια χαρά. Εμένα που το έφτιαξα σε 20εκ ταψάκι χρειάστηκε λίγη περισσότερη ώρα ψήσιμο. Την άλλη μέρα είναι πολύ καλύτερο που θα το βγάλετε από το ψυγείο… Είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

Πηγή: tastyday.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:43