search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:22
MENU CLOSE

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναβάθμιση των F-16

28.04.2018 09:43
Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η αναβάθμιση των F-16   - Media

 

Την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, το οποίο συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό. 

«Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16», αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση. 

»Κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών», καταλήγει. 

Πάνος Καμμένος: Μία μεγάλη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία

Με μία ανάρτηση στο twitter σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F16.

«Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 σε VIPER μετά την αποδοχή κατ´ αρχήν από την Αμερικανική πλευρά του προγράμματος πληρωμών βάση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του ΥΕΘΑ. Μιά μεγάλη ημέρα για την ΠΑ», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος είχε αναρτήσει φωτογραφία μοναχών αλλά και πολιτών με ελληνικές σημαίες μπροστά σε F16, σχολιάζοντας: «με την Ευλογία Σας».

Πάιατ για πρόγραμμα αναβάθμισης F-16: Μεγάλη μέρα για το υπ. Εθνικής Αμυνας -Συγχαρητήρια στον Καμμένο

Συγχαρητήρια στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Καμμένο, και την ομάδα του, απηύθυνε -μέσω twitter- ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με αφορμή την ομόφωνη έγκριση του ΚΥΣΕΑ για το πρόγραμμα αναβάθμισης 85 F-16.

Ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη μέρα» τη σημερινή για το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Aμυνας και την Πολεμική Αεροπορία και επισήμανε ότι η αναβάθμιση ενισχύει περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο τον Οκτώβριο.

Μάλιστα δημοσίευσε στο λογαριασμό του και τη σχετική είδηση από διαφορετικά Μέσα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33